Eurovision 2023: «Κλείδωσε» ο φετινός μας εκπρόσωπος – Όσα πρέπει να ξέρετε


Ο Βίκτωρας Βερνίκος είναι ο μικρότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στη Eurovision.

O 16χρονος Βίκτωρας Βερνίκος (Victor Vernicos) θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 67ο Διαγωνισμό της Eurovision. Στην επιλογή αυτή κατέληξε η αρμόδια Επιτροπή της ΕΡΤ, έχοντας προηγουμένως συναντηθεί με τους επικρατέστερους υποψηφίους, και συνυπολογίζοντας, βέβαια, την αξιολόγηση της 70μελούς Επιτροπής Κοινού, η οποία για πρώτη φορά μετείχε στη διαδικασία της επιλογής.

Ο Βίκτωρας Βερνίκος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στην Eurovision, καθώς είναι μόλις 16 ετών, ενώ το τραγούδι του «What They Say», με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει, είναι δική του σύνθεση.

Ο Victor Vernicos ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, μαθήματα φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στα έντεκα άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

Λίγα λόγια για τη φετινή Eurovision

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2023 θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού η Ουκρανία, η νικήτρια χώρα του διαγωνισμού του 2022 με το τραγούδι Stefania των Kalush Orchestra, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της φιλοξενίας της εκδήλωσης λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που προκλήθηκαν μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022.

Υπό την διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) και του οικοδεσπότη ραδιοτηλεοπτικού φορέα Βρετανική Εταιρεία Μεταδόσεων (BBC) για λογαριασμό της Εθνικής Τηλεοπτικής Εταιρείας της Ουκρανίας (UA:PBC), ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στην Liverpool Arena και θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς στις 9 και 11 Μαϊου και τον τελικό στις 13 Μαϊου 2023. Θα είναι η ένατη φορά, αριθμός-ρεκόρ, που το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί τον διαγωνισμό, με τελευταία φορά στο Μπέρμιγχαμ το 1998.

Τριάντα επτά χώρες θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό με τα Σκόπια, τη Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο να τάσσονται κατά της συμμετοχής τους, κυρίως λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης 2021–2023.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ