Κακοκαιρία: Οι τρεις φάσεις του καιρού τις επόμενες επτά ημέρες


Τρεις φάσεις θα έχει ο καιρός τις επόμενες επτά ημέρες, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείο – Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, οι βροχές και τα χιόνια

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού καθώς η θερμοκρασία θα πέσει απότομα ενώ παράλληλα οι τοπικές βροχές στα πεδινά και ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, της νότιας κυρίως χώρας θα κάνουν την εμφάνιση τους.

Ο καιρός των επόμενων επτά ημερών μπορεί να χαρακτηριστεί από τρεις διακριτές προγνωστικές φάσεις, σύμφωνα με τη νεότερη ανάλυση των προγνωστικών στοιχείων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Συγκεκριμένα:

  • Η πρώτη φάση η οποία και χαρακτηρίζεται από χαμηλή προγνωστική αβεβαιότητα αφορά το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 30/01 έως τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 01/02. Αυτό το χρονικό διάστημα θα χαρακτηριστεί από μικρή πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές στα πεδινά και ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της νότιας κυρίως χώρας.
  • Η δεύτερη φάση η οποία επίσης χαρακτηρίζεται από χαμηλή προγνωστική αβεβαιότητα αφορά το χρονικό διάστημα από τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 01/02 έως και τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 03/02. Αυτό το χρονικό διάστημα θα χαρακτηριστεί από άνοδο της θερμοκρασίας και την απουσία φαινομένων στη χώρα μας.
  • Τέλος, η τρίτη φάση η οποία και χαρακτηρίζεται από υψηλή προγνωστική αβεβαιότητα αφορά το χρονικό διάστημα από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 03/02 έως και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 06/02. Αυτή η περίοδος αναμένεται να χαρακτηριστεί από πτώση της θερμοκρασίας και αρχικά κατά τη διάρκεια της Παρασκευής από βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Ωστόσο, η ένταση της πτώσης της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 04-05/02 παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων καθώς και τα πιθανά υψόμετρα χιονόπτωσης.
Προγνωστικό διάγραμμα της θερμοκρασίας αέρα στα ~1500m πάνω από την Αττική (μαύρη γραμμή) και της σχετικής προγνωστικής αβεβαιότητας (απόσταση μεταξύ της κόκκινης και μπλέ γραμμής) για τις επόμενες 7 ημέρες. Η διακεκομμένη γραμμή δείχνει τη μέση κλιματική τιμή, με περίοδο αναφοράς 1991-2020.meteo

Αυτή η περίοδος αναμένεται να χαρακτηριστεί από πτώση της θερμοκρασίας και αρχικά κατά τη διάρκεια της Παρασκευής από βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Ωστόσο, η ένταση της πτώσης της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 04-05/02 παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη.

Το ίδιο ισχύει και για την πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων καθώς και τα πιθανά υψόμετρα χιονόπτωσης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ