Σκωτία: Αλλάζει την πολιτική της για την αποστολή τρανσέξουαλ κρατουμένων σε φυλακή αποκλειστικά για γυναίκες


Σκωτία: Η Δικαιοσύνη προειδοποιεί κατά του στιγματισμού των διαφυλικών γυναικών ως απειλή κατά των γυναικών, προσθέτοντας: “Οι αρπακτικοί άνδρες είναι ο κίνδυνος για τις γυναίκες Η τρανσέξουαλ Σκωτσέζα κρατούμενη Ίσλα Μπρίσον δεν θα σταλεί σε γυναικεία φυλακή.

Η τρανσέξουαλ Isla Bryson, η οποία καταδικάστηκε για τον βιασμό δύο γυναικών ως άνδρας, δεν θα φυλακιστεί σε γυναικεία φυλακή, δήλωσαν αξιωματούχοι αυτή την εβδομάδα. Αφού αντιμετώπισε πιέσεις για να παρέμβει στη μεταφορά μιας τρανσέξουαλ καταδικασμένης για βιασμό σε φυλακή αποκλειστικά για γυναίκες, η κυβέρνηση της Σκωτίας αποφάσισε να σταματήσει να μεταφέρει τέτοιες κρατούμενες με ιστορικό βίας κατά των γυναικών σε φυλακές αποκλειστικά για γυναίκες, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ή AFP, ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνση ενός βιαστή από την αμιγώς γυναικεία φυλακή. Ορισμένοι ανησυχούν ότι οι χώροι μόνο για γυναίκες διακυβεύονται από εκείνους που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ. Το Σάββατο, η βίαιη τρανς κρατούμενη Τίφανι Σκοτ έλαβε άδεια να μεταφερθεί σε φυλακή της Σκωτίας που είναι αποκλειστικά γυναικεία, αφού προηγούμενα αιτήματά της είχαν απορριφθεί.

Η Σκοτ είναι γνωστή ως μία από τις πιο βίαιες κρατούμενες στο σωφρονιστικό σύστημα της Σκωτίας, ανέφερε η Daily Record, και κατάφερε να παρακολουθεί ένα 13χρονο κορίτσι, ενώ ήταν έγκλειστη με την προηγούμενη ταυτότητά της ως Άντριου Μπερνς, στέλνοντάς της επανειλημμένα γράμματα.

Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του, ο Σκοτ φέρεται να έχει εμπλακεί σε αρκετές βίαιες επιθέσεις εναντίον φρουρών, μιας νοσοκόμας και συγκρατουμένων του. Έχει επίσης προκαλέσει αυτοτραυματισμό, επιχειρώντας να κρεμαστεί αφού έσκισε “αδιάβροχα” ρούχα και έβγαλε έναν ορό από το χέρι της.

Στη φυλακή HMP Low Moss κοντά στο Bishopbriggs, στο East Dunbartonshire, ξεκίνησε έρευνα για τον θάνατο ενός κρατουμένου τη Δευτέρα. Μετά από νεκροψία-νεκροτομή, η αστυνομία έχει πλέον ξεκινήσει έρευνα δολοφονίας για τον θάνατο του 47χρονου Darren Brownlie. Μετά από νεκροψία-νεκροτομή, η αστυνομία έχει πλέον ξεκινήσει έρευνα δολοφονίας για τον θάνατο του 47χρονου Darren Brownlie.

Οι αξιωματούχοι της σκωτσέζικης κυβέρνησης αντιμετώπισαν επίσης πιέσεις να παρέμβουν στη μεταφορά της Ίσλα Μπράνσον, μιας άλλης καταδικασμένης βιάστριας, στην οποία είχε αρχικά χορηγηθεί έγκριση για φυλακή αποκλειστικά για γυναίκες.

Η απόφαση ανατράπηκε αργότερα. Την Τρίτη, η Bryson κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό δύο γυναικών το 2016 και το 2019, ενώ ήταν ακόμη γνωστός ως Adam Graham.

Πριν από την καταδίκη την Τρίτη, η Bryson είχε μεταφερθεί σε φυλακή αποκλειστικά για γυναίκες, γνωστή ως Cornton Vale. Η πρώτη υπουργός Νίκολα Στέρτζον διέταξε την Πέμπτη να ανακληθεί αυτή η απόφαση. Τα ζητήματα ασφαλείας γύρω από τους ενσαρκωμένους κρατούμενους και την ταυτότητα φύλου τους ήρθαν στην επιφάνεια μετά το νομοσχέδιο για την αναγνώριση φύλου που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο από τα μέλη του σκωτσέζικου κοινοβουλίου. Στη συνέχεια, το νομοσχέδιο μπλοκαρίστηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι αντίπαλοι του νομοσχεδίου που η Στέρτζον εισήγαγε για πρώτη φορά πριν από έξι χρόνια, το οποίο επιτρέπει στους ανθρώπους να αλλάξουν ευκολότερα την ταυτότητα φύλου τους, δήλωσαν ότι δεν παρέχει επαρκείς εγγυήσεις σε περιπτώσεις όπου οι καταχρηστικοί άνδρες θα μπορούσαν ενδεχομένως να εκμεταλλευτούν το σύστημα. Το AFP ανέφερε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σκωτίας Κιθ Μπράουν διέταξε την επανεξέταση των υφιστάμενων πρακτικών, καθώς το θέμα είναι “εξαιρετικά συναισθηματικό” και ότι “η ανησυχία του κοινού είναι κατανοητή”.

Ο Μπράουν προειδοποίησε κατά του στιγματισμού των διαφυλικών γυναικών ως εγγενή απειλή για τις γυναίκες. “Οι αρπακτικοί άνδρες είναι κίνδυνος για τις γυναίκες”, είπε. Ακόμη, ο Μπράουν δήλωσε ότι η ανακοίνωση της Κυριακής δεν είχε καμία σχέση με τον αποκλεισμένο νόμο της Σκωτίας για την αναγνώριση του φύλου


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ