Σοκολατένιο κέικ με κάστανο


Θα μπορούσα να το πω τούρτα αλλά δεν είναι έτσι όπως έχουμε συνηθίσει εμείς τις τούρτες, ζουμερές και κρεμώδεις. Είναι το αμερικάνικο κέικ με τις στεγνές στρώσεις και την κρέμα ανάμεσα.
Δεν είναι πολύ εύκολο η αλήθεια, θέλει να του αφιερώσουμε λίγο χρόνο…αν έχουμε….εγώ ας πούμε το έκανα με διακοπές μέσα σε δυο μέρες.

Το γεφύρι της Άρτας αυτό το κέικ αλλά όταν προσπαθείς να κάνεις δουλειές με τη δίχρονη εγγονή δεν έχεις και πολλές ελπίδες. Μου έσπασε η πρώτη στρώση την πρώτη φορά γιατί δεν είχα την υπομονή να περιμένω να κρυώσει όπως πρέπει αλλά τελικά όλα πήγαν καλά….αφού πήγε η Μαριλένα σπίτι της ??
Η φωτογράφιση τώρα άλλος Γολγοθάς!! Τέλος πάντων, οι φωτογραφίες μπορεί να μην είναι αυτές που άξιζε αυτό το πεντανόστιμο κέικ αλλά τι να πω, είναι σα να μην ήθελε με τίποτα να βγει στον αέρα χαχα.

Η αγαπημένη μου κρέμα κάστανου είναι αυτό που κάνει αυτή τη συνταγή τόσο νόστιμη και διαφορετική.
Μερίδες:8-10
Συστατικά:
για το κέικ
225 γρ. βούτυρο
250 γρ άχνη ζάχαρη
4 ασπράδια αυγών ελαφρά χτυπημένα
275 γρ αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.γλ. baking powder
130 mi γάλα
1 κ. γλ. υγρό άρωμα βανίλιας
100 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
100 γρ. κρέμα κάστανου
100 γρ κουβερτούρα
για τη γέμιση
400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
50 γρ κουβερτούρα λιωμένη
150 γρ κρέμα κάστανο
τριμμένο αμύγδαλο ή φουντούκι για διακόσμηση

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder. Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια ωραία κρέμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τα ασπράδια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία σε τρία μπολ. Στο πρώτο ρίχνουμε τα τριμμένα αμύγδαλα, στο δεύτερο τη σοκολάτα και στο τρίτο την κρέμα κάστανο. Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το κάθε μείγμα σε φόρμα που ανοίγει, χωριστά και ψήνουμε το κάθε ένα για 20-25 λεπτά ή μέχρι να κάνουμε τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα και να βγει καθαρή.
Αφήνουμε το κάθε κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά τουλάχιστον πριν το βγάλουμε από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει μια ελαφριά σαντιγί, προσέχουμε να μην την παραχτυπήσουμε.
Κρατάμε τα δυο τρίτα και στο ένα τρίτο ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά. Στα υπόλοιπα 2/3 ρίχνουμε την κρέμα κάστανου και χτυπάμε λίγο ακόμη.
Βάζουμε το σοκολατένιο κέικ σαν βάση και απλώνουμε τη μισή κρέμα κάστανου. Από πάνω βάζουμε το κέικ κάστανου και απλώνουμε τη σοκολατένια κρέμα. Βάζουμε και το κέικ αμυγδάλου και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα κάστανου.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο ή φουντούκι και διακοσμούμε όπως θέλουμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Το χρονοβόρο της συνταγής είναι το ψήσιμο τριών διαφορετικών κέικ. Αν έχετε πολλές φόρμες με έλασμα ίδιου μεγέθους γλιτώνετε πολύ χρόνο.

Μεγάλη προσοχή στο χρόνο που θέλουν τα κέικ να κρυώσουν. Αν βιαστούμε να τα βγάλουμε από τη φόρμα μπορεί να σπάσουν.

Η συνταγή είναι από ένα εγγλέζικο περιοδικό και οι αλλαγές που έκανα είναι στη γέμιση. Για μένα το κάστανο δεν είναι ποτέ αρκετό?.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ