Αυτοφροντίδα: Self-care tips που σχετίζονται με τις 5 αισθήσεις μας


Είτε σχετίζεται με την εργασία, τις σχέσεις, την υγεία ή τα οικονομικά, δεν είναι ασυνήθιστο να αισθάνεστε αγχωμένοι και καταβεβλημένοι, και σε τέτοιες στιγμές είναι σημαντικό να είστε καλοί με τον εαυτό σας και τις αισθήσεις σας.

Αφή

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αφή για ηρεμία, περιλαμβάνει το νερό. Δοκιμάστε να κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο όταν νιώθετε άγχος, αναστάτωση ή απλώς χρειάζεστε ένα διάλειμμα. Έπειτα, φορέστε ρούχα που σας κάνουν να νιώθετε άνετα με τον εαυτό σας μέσα στο δέρμα σας.

Ακοή

Απαλύνετε την αίσθηση της ακοής με τα αγαπημένα σας τραγούδια και είδη μουσικής. Μπορείτε ακόμη και να ακούσετε τραγούδια με κλειστά μάτια που θα σας κάνουν να ανακαλέσετε κάποιες από τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις σας.

Όραση

Χρησιμοποιείστε την αίσθηση της όρασης παρακολουθώντας κάτι που θεωρείτε διασκεδαστικό. Απολαύστε μια από τις αγαπημένες σας ταινίες ή τηλεοπτικές εκπομπές. Αυτή η πρακτική δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει οθόνες. Αν χρειαστεί, βγείτε για λίγο έξω και παρατηρήστε τα σύννεφα στον ουρανό.

Γεύση

Εκπλήξτε τους γευστικούς σας κάλυκες με κάτι που δεν θα τρώγατε συνήθως και εστιάστε στη γεύση του. Κάντε δώρο στον εαυτό σας ένα γεύμα που είναι δοκιμασμένο και γνωρίζετε ότι θα σας αρέσει.

Πέρα από ένα γεύμα ή σνακ, επιλέξτε ένα ρόφημα με καταπραϋντικές δυνατότητες. Ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα ή τσάι από βότανα όταν είστε αγχωμένοι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Υπάρχουν πολλά τσάγια βοτάνων που μπορούν να βοηθήσουν να ηρεμήσουν τα νεύρα.

Όσφρηση

Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν τα λουλούδια. Αγοράστε μερικά και τοποθετήστε τα στο δωμάτιο του σπιτιού στο οποίο χαλαρώνετε συνήθως. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μυρίσετε το άρωμά τους. Συνδυάστε το ανάβοντας ένα από τα κεριά που θα αναδείξει αυτό το άρωμα.

Ένα από τα σπουδαία πράγματα σχετικά με τη χρήση των πέντε αισθήσεων για self-care, είναι ότι υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν περισσότερες από μία από αυτές. Χρησιμοποιήστε μια λοσιόν με άρωμα. Ευχαριστηθείτε τη μυρωδιά της καθώς κάνετε μασάζ που θα σας ανακουφίσει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ