Άλεκ Μπάλντουιν: Κατηγορείται επίσημα για ανθρωποκτονία από αμέλεια


Ο Άλεκ Μπάλντουιν έχει δηλώσει πως θα «πολεμήσει» τις κατηγορίες, ενώ συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι δεν πάτησε ποτέ τη σκανδάλη και ήταν όλα ένα τραγικό δυστύχημα.

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια είναι και επίσημα πλέον ο διάσημος ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν, για τον θανάσιμο πυροβολισμό της διευθύντριας φωτογραφίας της ταινίας «Rust», Χαλίνα Χάτσινς τον Οκτώβριο, η οποία έχασε τη ζωή της, όταν το όπλο που κρατούσε ο ηθοποιός στα γυρίσματα της ταινίας εκπυρσοκρότησε.

Ο 64χρονος ηθοποιός και παραγωγός της ταινίας, όπως και η Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ, υπεύθυνη οπλουργός της ταινίας βρίσκονται αντιμέτωποι με δύο κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ανθρωποκτονία από αμέλεια και ακούσια ανθρωποκτονία κατά τη διάπραξη νόμιμης πράξης.

Και οι δύο παρόλαυτα κατηγορούνται «εναλλακτικά». Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να καταδικαστούν μόνο για μία εκ των δύο κατηγοριών που τους βαραίνουν.

Η ανθρωποκτονία από αμέλεια επιφέρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών, ενώ η ακούσια ανθρωποκτονία κατά τη διάπραξη νόμιμης πράξης συνοδεύεται από ελάχιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Σήμερα Τρίτη 31/1 κατατέθηκαν επίσημα οι κατηγορίες σε βάρος του Μπάλντουιν από τους εισαγγελείς της Σάντα Φε, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι είχε γνωστοποιηθεί εδώ και αρκετές ημέρες η πρόθεσή τους για απαγγελία κατηγοριών, ωστόσο λόγω μίας καθυστέρησης στην κατάθεση των εγγράφων η απαγγελία έγινε σήμερα.

Και ο ηθοποιός αλλά και η οπλουργός κατηγορούνται για μη τήρηση διαδικασιών ασφαλείας, που εάν είχαν γίνει θα μπορούσαν να έχουν αποτρέψει το τραγικό συμβάν.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν πάντως έχει δηλώσει πως θα «πολεμήσει» τις κατηγορίες, ενώ συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι δεν πάτησε ποτέ τη σκανδάλη και ήταν όλα ένα τραγικό δυστύχημα.

Η ανάλυση του FBI για το πυροβόλο όπλο πάντως, φέρεται να διαψεύδει τον ηθοποιό καθώς αναφέρει, πως το όπλο δεν μπορούσε να «πυροβολήσει κατά λάθος», όπως υποστηρίζει ο 64χρονος.

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο απαγγελίας κατηγοριών ο Μπάλντουιν δεν προχώρησε σε «τουλάχιστον δύο ελέγχους ασφαλείας» πριν την μοιραία βολή.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ