Χάντερ Μπάιντεν: Το λάπτοπ με τα «βρώμικα» μυστικά, τα σκάνδαλα και οι εκβιασμοί


Στις ΗΠΑ φαίνεται ότι ξεκίνησε ο προεκλογικός «πυρετός» εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2024. Ο γιος του Αμερικανού προέδρου Χάντερ Μπάιντεν παραδέχεται τελικά ότι ο διαβόητος φορητός υπολογιστής είναι δικός του καθώς ζητά ποινική έρευνα για εκείνους που υπέκλεψαν και εκμεταλλεύθηκαν προσωπικά του δεδομένα

Οι δικηγόροι του Χάντερ Μπάιντεν παραδέχτηκαν αργά την Τετάρτη (1/2) ότι ο το λάπτοπ που εγκατέλειψε ο 52χρονος σε ένα κατάστημα επισκευής υπολογιστών στο Ντέλαγουερ στη δίνη του εθισμού του στην κοκαΐνη ανήκει όντως σε αυτόν, γράφει η Νew YorK Post.

Η αποκάλυψη έγινε με μία επιστολή από τους δικηγόρους του Χάντερ που ζητούσαν ποινική έρευνα σχετικά με αυτό που αποκαλούσαν, απόπειρα «εργαλειοποίησης» του περιεχομένου του. Στην επιστολή 14 σελίδων προς τη Γενική Εισαγγελέα του Ντέλαγουερ Κάθι Τζένινγκς, η δικηγόρος του Μπάιντεν, Άμπι Λόουελ, ισχυρίστηκε ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος επισκευής Τζον Πολ Μακ Άιζακ απέκτησε «παράνομα» πρόσβαση στα δεδομένα φορητού υπολογιστή του Χάντερ και συνεργάστηκε με τον προσωπικό δικηγόρο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι για να «χρησιμοποιήσει» το άδικο και ενοχοποιητικό περιεχόμενο κατά του Τζο Μπάιντεν.

«Αυτό το αποτυχημένο βρώμικο πολιτικό τέχνασμα οδήγησε άμεσα στην έκθεση, εκμετάλλευση και χειραγώγηση των προσωπικών και προσωπικών πληροφοριών του κ. Μπάιντεν», έγραψε ο Λόουελ. «Η σκόπιμη, απερίσκεπτη και παράνομη συμπεριφορά του Μακ Άιζακ επέτρεψε τη διακίνηση εκατοντάδων gigabyte προσωπικών δεδομένων του κ. Μπάιντεν, χωρίς καμία διακριτικότητα, στο Διαδίκτυο».

Ο Άιζακ κατέλαβε τον φορητό υπολογιστή και τον σκληρό δίσκο στο τέλος του 2019, αφού προσπάθησε και απέτυχε για μήνες να ειδοποιήσει τον Χάντερ Μπάιντεν ότι η συσκευή ήταν έτοιμη για παραλαβή. Όταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είδε το περιεχόμενο του φορητού υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων των email που περιγράφουν λεπτομερώς την επιρροή που αφορούσε στον τότε αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και βίντεο με τον νεότερο Μπάιντεν να καπνίζει κρακ και να κάνει σεξ με ιερόδουλες και υφισταμένές του, ειδοποίησε το FBI.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς παρέλαβαν τον φορητό υπολογιστή τον Δεκέμβριο του 2019, αλλά όχι πριν ο Μακ Αίζακ κάνει ένα αντίγραφο και το παραδώσει στον προσωπικό δικηγόρο του Τζουλιάνι, Ρόμπερτ Κοστέλο. Ο Τζουλιάνι παρείχε στην Post ένα αντίγραφο του σκληρού δίσκου τον Οκτώβριο του 2020.

Η επιστολή αναφέρει τους Μαρκ Άιζακ, Τζουλιάνι, Κοστέλο, τον πρώην σύμβουλο του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, Στιβ Μπάνον τον πρώην βοηθό του Tραμπ στον Λευκό Οίκο Γκάρετ Ζιγκλερ και τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας cyber analytics XRVision και πρώην βοηθό του γερουσιαστή Ρον Τζόνσον Γιάακοβ Απελμπάουμ ως πηγές που απέκτησαν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο περιεχόμενο του φορητού υπολογιστή και το διέδωσαν στα μέσα ενημέρωσης και τους νομοθέτες.

«Πιστεύουμε ότι τα γεγονότα και οι περιστάσεις αξίζουν περαιτέρω διερεύνηση ως προς το εάν η συμπεριφορά των παραπάνω παραβίασε πολλές διατάξεις του ποινικού κώδικα όπως: αδικήματα ιδιοκτησίας που σχετίζονται με υπολογιστή, κλοπή, κατοχή κλεμμένης περιουσίας και κακή χρήση περιουσίας άλλου. Κάθε ένα από αυτά τα αδικήματα, εάν παραβιαστεί, έχει τη δυνατότητα να είναι κακούργημα, ανάλογα με την αξία της εν λόγω περιουσίας», γράφει ο Λόουελ

Επιστολές εστάλησαν επίσης από τον δικηγόρο του Χάντερ Μπάιντεν στο Τμήμα Εθνικής Ασφάλειας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και στο IRS. «Νομίζω ότι με το Κογκρέσο που ξεκινά τις έρευνες την επόμενη εβδομάδα, είναι μια τακτική τρομοκράτησης», δήλωσε ο Άιζακ στην Post.

Η Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής θα ξεκινήσει ακροάσεις την επόμενη εβδομάδα σχετικά με την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση επιρροής του Χάντερ Μπάιντεν και τους ισχυρισμούς ότι εξαργύρωσε δεσμούς με τον τότε αντιπρόεδρο πατέρα του για να συγκεντρώσει εκατομμύρια από ξένες εταιρείες. Ο Zίγκλερ ο οποίος εργάστηκε ως βοηθός του εμπορικού συμβούλου του Τραμπ, Πίτερ Ναβάρο και δημοσίευσε τα δεδομένα του φορητού υπολογιστή στον ιστότοπό του Marco Polo USA, είπε στην Post ότι οι επιστολές ήταν μια «απελπισμένη προσπάθεια της οικογένειας Μπάιντεν να απομακρυνθούν από τα φώτα της δημοσιότητας τα εγκλήματά τους».

«Σε ό,τι αφορά τις επιστολές του γιου του προέδρου που παρακαλούσε τις υπηρεσίες του μπαμπά του να στοχοποιήσουν αυτούς που αποκαλύπτουν την κραυγαλέα εγκληματική του συμπεριφορά, ο Κέβιν Μόρις δεν πήρε πολλά για τα λεφτά του», είπε ο Ζίγκλερ στην The Post, αναφερόμενος στον επισκευαστή και τη «ζάχαρη» του Χάντερ Μπάιντεν. αδελφός», ο Κέβιν Μόρις, ο οποίος φέρεται να δάνεισε στον γιο του προέδρου 2 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει να πληρώσει τους καθυστερημένους ομοσπονδιακούς φόρους του και έγινε ο αρχιτέκτονας της νομικής στρατηγικής και της στρατηγικής των μέσων ενημέρωσης του Χάντερ Μπάιντεν.

«Αυτή η επιστολή είναι μια γελοία προσπάθεια εκφοβισμού που δεν θα πετύχει. Είναι προϊόν απελπισίας του Χάντερ Μπάιντεν γιατί γνωρίζουν ότι πλησιάζει η ημέρα της κρίσης για την οικογένεια Μπάιντεν», είπε ο Κοστέλο. Πολλοί πιστεύουν ότι δεν είναι τυχαίο ότι η επιστολή του δικηγόρου του Χάντερ Μπάιντεν έρχεται τη στιγμή που οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν έρευνες για τον γιο του προέδρου.

Οι αποκαλύψεις απο το «αμαρτωλό» λαπτοπ

Στις 14 Οκτωβρίου του 2020, η Νew Yorj Post δημοσίευσε μια σειρά αποκλειστικών αναφορών σχετικά με το περιεχόμενο του φορητού υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων των email που αποδεικνύουν ότι ο Xάντερ παρουσίασε στέλεχος της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Burisma στον πατέρα του, ενώ ο Τζο Μπάιντεν επέβλεπε την πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα απέναντι στο έθνος της ανατολικής Ευρώπης.

Οι αναφορές απορρίφθηκαν αρχικά από πρώην ανώτατους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών ως προϊόν «ρωσικής παραπληροφόρησης» – μόνο για να επιβεβαιωθούν καθυστερημένα από μέσα ενημέρωσης όπως οι New York Times, η Washington Post και το CBS News.

Ο ίδιος ο Χάντερ Μπάιντεν και οι ίδιοι οι δικηγόροι του προσπάθησαν στο παρελθόν να σπείρουν αμφιβολίες ότι ο υπολογιστής που φέρεται να είχε υποστεί ζημιά από το νερό που εγκαταλείφθηκε στο κατάστημα του Mακ Άιζακ ήταν του Μπάιντεν.

«Θα μπορούσε να υπάρχει ένας φορητός υπολογιστής εκεί έξω που μου έκλεψαν», είπε ο Χάντερ Μπάιντεν στο CBS κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης το 2021. «Μπορεί να με χάκαραν. Θα μπορούσε να ήταν ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Μπορεί να μου το έκλεψαν».

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό οτι ο γιός του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ φαίνεται πως εκβίαζε υπάλληλό του, ζητώντας της να κάνουν γυμνές βιντεοκλήσεις… ερωτικού περιεχομένου, μέσω FaceTime προκειμένου να την πληρώσει για την εργασία της.

Σύμφωνα με την DailyMail τα μηνύματα και τα email που περιλαμβάνουν την 33χρονη σήμερα βοηθό του Χάντερ Μπάιντεν, εμφανίζονται για πρώτη φορά στο λάπτοπ τον Ιούνιο του 2018, όταν ταξίδεψε αεροπορικά από το Λος Άντζελες στην Ουάσινγκτον. Εκείνη την περίοδο, ο γιος του Τζο Μπάιντεν, τράβηξε βίντεο με τις σεξουαλικές τους περιπτύξεις και το αποθήκευσε στον φορητό υπολογιστή.

Η κοπέλα εργαζόταν part-time ως μοντέλο και παράλληλα είχε αναλάβει καθήκοντα στην εταιρεία. Τον Ιανουάριο του 2019, έστειλε email στη γραμματέα του γιού του Μπάιντεν, ζητώντας να μάθει γιατί δεν της είχε καταβληθεί ο μισθός της. Δύο μήνες αργότερα ο Χάντερ Μπάιντεν της έστειλε 500 δολάρια μέσω Apple Pay, παραπονούμενος ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της διατροφής που πλήρωνε στην πρώην σύζυγό του για τα παιδιά τους.

«Θα με καλέσεις μέσω FaceTime ή θα έρθεις μαζί μου στο επόμενο πάρτι… Αν μιλήσουμε μέσω FT οι κανόνες είναι ότι δεν πρέπει να μιλήσουμε για τίποτε άλλο πέρα από το σεξ, πρέπει να είμαστε γυμνοί, και πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε μας ζητήσει το άλλο άτομο σε λογικά πλαίσια», ανέφεραν μεταξύ άλλων τα μηνύματα του 52χρονου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ