Αυτές είναι οι 10 γυναίκες serial killers που σόκαραν τον πλανήτη


serial killers είναι από μόνοι τους μία κατηγορία. Ίσως η πλέον… σατανική. Όμως αν και οι περισσότεροι έχουν συνδέσει το φαινόμενο των κατά συρροή φόνων με δράστες γένους αρσενικού, υπάρχουν και αρκετές γυναίκες που σόκαραν τον πλανήτη με τα εγκλήματά τους. Εξάλλου, το κακό δεν έχει φύλο και γυναίκες και άντρες είναι εξίσου ικανοί να διαπράξουν τέτοιου είδους εγκλήματα.Ενώ τα κίνητρα των γυναικών κατά συρροή δολοφόνων μπορεί να ποικίλλουν, πολλές έχουν βρεθεί ότι έχουν ιστορικό κακοποίησης, είτε ως θύμα είτε ως θύτες. Μπορεί επίσης να έχουν ιστορικό ψυχικής ασθένειας ή διαταραχών.

Επιπλέον, ορισμένες γυναίκες κατά συρροή δολοφόνοι έχουν βρεθεί ότι έχουν ιστορικό οικονομικού κέρδους ως κίνητρο για τις δολοφονίες τους, όπως στην περίπτωση της Dorothea Puente. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο αριθμός των γυναικών που διαπράττουν κατά συρροή φόνους είναι σχετικά μικρός σε σύγκριση με τους άνδρες και δεν είναι νέο φαινόμενο.

Ωστόσο, οι γυναίκες που διαπράττουν κατά συρροή φόνους είναι εξίσου επικίνδυνες και αδίστακτες με τους άνδρες και τα εγκλήματά τους δεν πρέπει να μένουν στο σκοτάδι, πόσο μάλλον να δικαιολογούνται.

Το History of Yesterday έκανε μία λίστα με τις 10 πιο «διάσημες» serial killers στην ιστορία:

10. Beverley Allitt 

Η Μπέβερλι, γνωστή και ως «Άγγελος του Θανάτου», κρίθηκε ένοχη το 1993 για τη δολοφονία πέντε βρεφών στα οποία χορήγησε υπερβολική δόση ινσουλίνης. Αναγνωρίστηκε ότι πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν με πληρεξούσιο, μία ψυχική ασθένεια στην οποία ένας φροντιστής κάνει σκόπιμα ένα παιδί να αρρωστήσει για να τραβήξει την προσοχή του εαυτού του.

9. Rosemary West, Fred West 

Αρκετοί νεαροί, συμπεριλαμβανομένης της κόρης της Ρόζμαρι, βασανίστηκαν και δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση από τη Ρόζμαρι και τον σύζυγό της Φρεντ. Υποβλήθηκαν σε αυτήν την τρομακτική μεταχείριση πριν σκοτωθούν και τεμαχιστούν. Όταν το ζευγάρι κρατήθηκε το 1994, η Γουέστ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και ο Φρεντ αυτοκτόνησε.

8. Amy Archer-Gilligan 

Στη δεκαετία του 1900, η Amy διαχειριζόταν έναν οίκο ευγηρίας στο Κονέκτικατ. Ορισμένοι από τους ασθενείς την είχαν ορίσει ως δικαιούχο των ασφαλιστικών τους προγραμμάτων και τελικά, οι αρχές έμαθαν ότι τουλάχιστον 48 άτομα είχαν πεθάνει ενώ βρισκόταν υπό τη φροντίδα της. Η Gilligan χρησιμοποίησε αρσενικό για να σκοτώσει τα θύματά της, αν και κατηγορήθηκε μόνο για μία ανθρωποκτονία. Το 1917 καταδικάστηκε σε φυλάκιση αλλά αργότερα στάλθηκε σε ψυχιατρείο. Πέθανε το 1962 σε ηλικία 89 ετών.

7. Myra Hindley 

Στη δεκαετία του 1960, η Myra σκότωσε πέντε παιδιά στην Αγγλία με τη βοήθεια του εραστή της, Ian Brady. Πριν πεθάνουν, αρκετά από τα μικρά παιδιά υπέστησαν σεξουαλική επίθεση και το ζευγάρι διατηρούσε αρχεία με τις φωνές και τις εικόνες των θυμάτων τους. Στη φυλακή, η Hindley πέθανε το 2002.

6. Dorothea Puente 

Επειδή δηλητηρίασε τους ενοικιαστές της για να τους κλέψει τις επιταγές Κοινωνικής Ασφάλισης, η Δωροθέα κρατήθηκε το 1988. Στην ταράτσα της ανακαλύφθηκαν τα λείψανα τριών ανδρών και τεσσάρων γυναικών. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ωστόσο, πέθανε στο Γυναικείο Κέντρο της Κεντρικής Καλιφόρνια σε ηλικία 82 ετών.

5. Nannie Doss 

Η Doss καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 1955 αφού ομολόγησε ότι χρησιμοποίησε αρσενικό για να σκοτώσει τους τέσσερις συζύγους της. Επιπλέον, είχε σκοτώσει τη μητέρα, την αδερφή, τον ανιψιό και την πεθερά της. Το 1965 πέθανε στη φυλακή από λευχαιμία.

4. Kristen Gilbert 

Όταν η Gilbert ήταν νοσοκόμα, σκότωσε τέσσερις από τους ασθενείς της – όλοι βετεράνοι της σύγκρουσης. Η Κρίστεν έκανε ενέσεις επινεφρίνης στα θύματά της. Παρά το γεγονός ότι η εισαγγελία ζήτησε τη θανατική ποινή, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2001.

3. Amelia Dyer

Το γνήσιο ενδιαφέρον της για την υιοθεσία παιδιών κατά τη διάρκεια της βικτωριανής περιόδου στην Αγγλία, γρήγορα έδωσε τη θέση του σε δολοφονική μανία. Όταν τα πρώτα παιδιά που φιλοξένησε στο σπίτι της έχασαν τη ζωή τους, η Dyer καταδικάστηκε σε έξι μήνες κοινωνικής εργασίας. Όμως, στη συνέχεια άρχισε να δολοφονεί εκουσίως τα παιδιά, με αποτέλεσμα να εγκλειστεί σε άσυλο, όπου προσπάθησε (και απέτυχε) να αυτοκτονήσει.

2. Juana Barraza 

Ονομάστηκε «La Mataviejitas» (κυριολεκτικά, «ο δολοφόνος ηλικιωμένων γυναικών») και καταδικάστηκε σε 759 χρόνια φυλάκιση για 11 κατηγορίες φόνων. Ανακάλυψαν πολλές ηλικιωμένες κυρίες που είχαν στραγγαλιστεί στην Πόλη του Μεξικού στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και αργότερα τις αναγνώρισαν ως θύματα της Χουάνα. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το ποτό της μητέρας της την έκανε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο όταν την αντάλλαξε με τρεις μπύρες σε έναν άντρα. Την κακοποίησε ο ίδιος άντρας όταν ήταν μόλις 13 ετών.

1. Judy Buenoano

Εκτελέστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα το 1998 και ήταν γνωστή ως «η Μαύρη Χήρα». Έπνιξε τον ίδιο της τον γιο, ο οποίος είχε μερική παράλυση, και δηλητηρίασε τον άντρα της με αρσενικό. Προσπάθησε επίσης να πυροδοτήσει μια βόμβα για να σκοτώσει ένα τρίτο άτομο. Προφανώς, στόχος ήταν η είσπραξη των εσόδων από την ασφάλιση ζωής.

Πηγή:makthes.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ