Muffins: Κλασικά Muffins με παραλλαγές για πιο νόστιμη γεύση


Αυτή η βασική συνταγή για μάφιν έχει ένα προσεγμένο κόλπο. Αντί να σας δίνει οδηγίες για να φτιάξετε μόνο ένα είδος μάφιν, λειτουργεί ως βασική συνταγή για να φτιάξετε σχεδόν οποιοδήποτε είδος μάφιν μπορείτε να φανταστείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παραλλαγή σταφίδας, για παράδειγμα, για να φτιάξετε μάφιν με τσιπ σοκολάτας ή τις οδηγίες φρέσκου μύρτιλου για να φτιάξετε μια εκδοχή με κράνμπερι. Αν θέλετε να γίνετε ακόμα πιο δημιουργικοί, μπορείτε να φτιάξετε ακόμη και μάφιν σοκολάτας, ή μια εκδοχή διπλής σοκολάτας, προσθέτοντας λίγο εκχύλισμα βανίλιας και κακάο στο κουρκούτι για μάφιν πριν ανακατέψετε τα πατατάκια σας.

Συστατικά

Για 12 μάφινς:

  • 2 φλιτζάνια (250 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. αλάτι kosher
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 φλιτζάνι (8 oz) πλήρες γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¼ φλιτζάνι (½ ξυλάκι) βούτυρο, λιωμένο

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Φόρμες για μάφιν βουτυρωμένες. Ανακατεύστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το αυγό, το γάλα και το βούτυρο, ανακατεύοντας μόνο τόσο ώστε να βρέξουν τα ξηρά συστατικά. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι λεία. Ρίξτε ένα κουτάλι μέσα στις κούπες για muffin, γεμίζοντας το καθένα περίπου κατά τα δύο τρίτα. Ψήστε για περίπου 20 με 25 λεπτά το καθένα.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ:

Μάφιν βατόμουρου: Αυξήστε τη ζάχαρη σε ½ φλιτζάνι. Κρατήστε ¼ φλιτζάνι από το αλεύρι και ρίξτε 1 φλιτζάνι βατόμουρα . τα ανακατεύουμε τελευταία στο κουρκούτι.

Μάφιν πεκάν: Αυξήστε τη ζάχαρη σε ¼ φλ. Προσθέστε ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρυγανισμένα πεκάν στο κουρκούτι. Αφού γεμίσετε τα φλιτζάνια, πασπαλίστε με περισσότερη κρυσταλλική ζάχαρη ή καστανή ζάχαρη , κανέλα και περισσότερους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

Μάφιν ολικής αλέσεως: Μειώστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε 1 φλιτζάνι και προσθέστε ¾ φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως .

Muffins με χουρμάδες ή σταφίδες: Προσθέστε ½ φλιτζάνι χουρμάδες χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένο ή ⅓ φλιτζάνι σταφίδες στο κουρκούτι.

Μάφιν μπέικον: Προσθέστε 3 λωρίδες μπέικον , τηγανητά τραγανά και θρυμματισμένα, στο κουρκούτι.

Μίνι μάφιν: Αντικαταστήστε την τυπική φόρμα για μάφινς με φόρμα για μίνι και ψήστε στους 375°F για 10–13 λεπτά. (Φτιάχνει περίπου 36 μίνι μάφιν.)

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ