Γαλλία: Συνάντηση Μακρόν-Νετανιάχου στο Παρίσι με φόντο τη βία στη Μέση Ανατολή


Γαλλία-Ισραήλ: Με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου συναντάται σήμερα στο Παρίσι ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπεντζαμίν Νετανιάχου συναντάται σήμερα (2/2) στο Παρίσι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας που οι δύο άντρες θα έχουν στο Ελιζέ, ο Εμάνουελ Μακρόν θα εκφράσει εκ νέου στον Ισραηλινό πρωθυπουργό την αλληλεγγύη της Γαλλίας στο Ισραήλ απέναντι στις πράξεις τρομοκρατίας, ενώ θα υπενθυμίσει επίσης την ανάγκη να αποφευχθεί κάθε μέτρο κλιμάκωσης της βίας στην περιοχή.

Ο Μακρόν θα βεβαιώσει ακόμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, την διαθεσιμότητα της Γαλλίας να συμβάλει στην επανέναρξη του διαλόγου ανάμεσα στους Παλαιστινίους και τους Ισραηλινούς. Αναφερόμενη στη συνάντηση αυτή, η γαλλική εφημερίδα Libération την χαρακτηρίζει «έκπληξη» σημειώνοντας πως κατά πάσα πιθανότητα κανονίστηκε κατά την τελευταία τηλεφωνική συνομιλία των δυο ανδρών, λίγο μετά την επίθεση στην Ιερουσαλήμ, στις 27 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η σημερινή συνάντηση θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση των Συμφωνιών του Αβραάμ, αλλά πάνω απ’ όλα θα μιλήσουν για «Ιράν, Ιράν και Ιράν». Και αυτό διότι, όπως υπογραμμίζεται, με την ολοένα και πιο ξεκάθαρη προσέγγιση μεταξύ Τεχεράνης και Μόσχας, η εποχή του διαλόγου για μια πιθανή πυρηνική συμφωνία με το Ιράν φαίνεται να έχει τελειώσει. Ισραηλινός ερευνητής στο Ινστιτούτο Στρατηγικής και Ασφάλειας της Ιερουσαλήμ δηλώνει εξάλλου στην εφημερίδα ότι ο Νετανιάχου ποτέ δεν ήθελε μια τέτοια συνθήκη.

«Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου βρίσκεται στη Γαλλία για διπλωματική επίσκεψη, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και θα συζητήσει μαζί του τη διεθνή προσπάθεια να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τρόπους ενίσχυσης και «επέκτασης των Συμφωνιών του Αβραάμ», ανέφερε τέλος η ισραηλινή πρεσβεία στο Παρίσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ