Έρχονται νέες ενισχύσεις και αποζημιώσεις σε καλλιεργητές και αλιείς


Νέες ανακοινώσεις ενισχύσεων και αποζημιώσεων καλλιεργητών και αλιέων

Ενισχύσεις και αποζημιώσεις σε ζαχαρότευτλα όλης της επικράτειας, κρόκο Κοζάνης, θερμοκήπια Μαραθώνα αλλά και τους αλιείς καραβίδας στα Σέρβια Κοζάνης εξετάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, συνεδρίασε η ομάδα εργασίας για το συντονισμό των αγροτικών ενισχύσεων και αποζημιώσεων όπου και αποφασίστηκε να εξεταστούν οι ενισχύσεις προς τους παραγωγούς των παραπάνω προϊόντων.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «συνεχίζεται η διαδικασία αξιολόγησης και άλλων αιτημάτων αποζημιώσεων, για τις οποίες με βάση τις εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, τεκμηριώνεται ζημία για τους παραγωγούς».

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω επιτροπή συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο γγ Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θανάσης Πετραλιάς, ο γγ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, η ηη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάννα Καλογήρου και ο προέδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ