Αλέξης Τσίπρας: Η εξόρμηση στην Πάτρα και οι περιφέρειες που «ξεκλειδώνουν» την ανατροπή


Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι, επίσης, να κερδίσει όσες το δυνατόν περισσότερες από τις εννέα -πλέον- μονοεδρικές περιφέρειες μπορεί

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θεωρούν ότι είναι ικανό να φέρει την πολιτική ανατροπή και να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση το βράδυ των εκλογών της απλής αναλογικής, καταρτίζουν στην Κουμουνδούρου.

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει την «πορεία προς τον λαό» που ξεκίνησε από το Περιστέρι, τη Τετάρτη, καθώς το απόγευμα της Παρασκευής θα μιλήσει στην Πάτρα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αλλαγή των συσχετισμών σε σχέση με τις εκλογές του 2019, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Πιστεύουν, όμως, ακράδαντα ότι θα το πετύχουν, παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να δείχνουν ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έχουν ήδη «κυκλώσει» τις εκλογικές περιφέρειες-κλειδιά, που είναι απαραίτητη η επικράτηση τους, για να μπορέσουν να είναι πρώτο κόμμα.

Διατήρηση των «ροζ κάστρων»

Αυτό που θέλουν, αρχικά, να διασφαλίσουν, είναι το ότι θα παραμείνουν «ροζ» και πως θα διευρύνουν το προβάδισμα τους στις περιφέρειες που κέρδισαν το 2019.

Δυτική Αθήνα, Δυτική Αττική, Β΄Πειραιά, οι τέσσερις νομοί της Κρήτης, η Αχαΐα, η Ροδόπη και φυσικά η Άρτα, θα κρίνουν πάρα πολλά. Ιδιαίτερα στη Κρήτη, αναμένεται να ρίξουν πολύ μεγάλο βάρος, διότι η μάχη αναμένεται να είναι σκληρή – εξαιτίας της παρουσίας του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η «μάχη» της Αττικής

Η διατήρηση της πρωτιά σε μόλις εννιά περιφέρειες, από μόνη της, δεν μπορεί να φέρει την πολυπόθητη νίκη. Γι’ αυτό και ο μεγάλος στόχος είναι η ανατροπή στις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής.

Η πρωτιά στον Νότιο και τον Βόρειο τομέα της Β΄ Αθηνών, ίσως αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Από εκεί και πέρα, θέλουν να πετύχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα και στην Ά Πειραιά, όσο και στην Ανατολική Αττική.

«Κλειδί» η Βόρεια Ελλάδα

Στην Κουμουνδούρου ευελπιστούν ότι η «Μακεδονική Εκστρατεία» στην οποία προχώρησε το προηγούμενο διάστημα, θα αποδώσει τα αναμενόμενα. Στόχος είναι να ανεβάσουν αρκετά τα ποσοστά τα δικά τους, ενώ εκτιμούν ότι θα «κοντύνει» αισθητά και η Νέα Δημοκρατία.

Οι μονοεδρικές

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι, επίσης, να κερδίσει όσες το δυνατόν περισσότερες από τις εννέα -πλέον- μονοεδρικές περιφέρειες μπορεί. Με εξαίρεση την Καστοριά και την Ευρυτανία, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι μπορούν να κερδίσουν όλες τις άλλες, δηλαδή σε Θεσπρωτία, Φωκίδα, Σάμο, Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Ζάκυνθο και Γρεβενά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ