Ανατριχίλα: Έτσι τίμησαν του πεσόντες Ικάρους οι «φαντομάδες» στην Ανδραβίδα

Οι πιλότοι της Ανδραβίδας τίμησαν με έναν ξεχωριστό, συγκινητικό τρόπο, τους δύο συναδέλφους τους του μοιραίου Phantom, που δεν είναι πια μαζί τους.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίσσονται, τις τελευταίες μέρες, στην 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας, όπου υπηρετούσαν οι αδικοχαμένοι πιλότοι, Στάθης Τσιτλακίδης και Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης, οι «φαντομάδες» απέδειξαν ότι ξέρουν να τιμούν, με κάθε τρόπο, ευλαβικά, συναδελφικά, αδελφικά και πατριωτικά.

Ο βουβός πόνος είναι διάχυτος σε όλη τη μονάδα, αλλά και το πείσμα ευδιάκριτο, για συνέχιση της ύψιστης αποστολής τους στα εναέρια χνάρια των δύο συναδέλφων τους.

Όπως αναφέρει η patrisnews.gr, οι τρόποι που επέλεξαν να αποδώσουν τιμές στους δύο νεκρούς, προκαλούν ανατριχίλα. Σε ατμόσφαιρα κατανυκτικής σιωπής απογειώθηκε ένα Phantom και οι δύο χειριστές του έκαναν ακριβώς την ίδια εναέρια διαδρομή που είχαν πραγματοποιήσει το πρωί της περασμένης Δευτέρας οι εκλιπόντες συνάδελφοί τους. Απέδωσαν την τιμή που όλοι ένιωθαν ως την πλέον ενδεδειγμένη και τους συνόδευσαν στους ουρανούς.

Και μετά, όλοι κατευθύνθηκαν στον χώρο των σωστικών, όπου φυλάσσονται οι φοριαμοί των απολεσθέντων πιλότων, κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι. Πλέον τα δύο ντουλάπια, του Στάθη Τσιτλακίδη και του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, θα παραμείνουν ανέπαφα (για πολύ καιρό), ακολουθώντας πιστά την παράδοση.

Πολύ απλά, είναι αλλιώτικο, βαθύτατο το «δέσιμο» των «φαντομάδων». Η αίσθηση του καθήκοντος και το καθημερινό «φλερτ» με τον κίνδυνο έχουν ανυψώσει τη συναδελφικότητά τους πάνω από την ατμόσφαιρα, τη στρατόσφαιρα και την ιονόσφαιρα. Στον ουρανό…!

Πηγή: patrisnews.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ