«Επιχείρηση» ράντζα – τέλος από την κυβέρνηση  – Το μοντέλο του «Ευαγγελισμού»


Λύση στο χρονίζoν θέμα με τα «ράντζα» στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση σε μία περίοδο που η έξαρση σε ιώσεις, γρίπη και κορωνοϊό φέρνει ολοένα και περισσότερους ασθενείς στα νοσοκομεία, επιβαρύνοντας το ΕΣΥ. Έτσι, το παράδειγμα – μοντέλο του «Ευαγγελισμού» που κατάφερε, την περασμένη Τρίτη, να μηδενίσει τα ράντζα λόγω της συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ των Υπουργείων Υγείας και Εθνικής Άμυνας για ταυτόχρονη εφημερία του «Ευαγγελισμού» και του «ΝΙΜΤΣ» με το δεύτερο να διαθέτει έως και 50 κλίνες για τις ανάγκες νοσηλείας περιστατικών που διακομίζονται μέσω του ΕΚΑΒ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα μεγάλα νοσοκομεία.

Έτσι, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ενίσχυση των νοσοκομείων από 2-3 ιδιωτικές κλινικές χωρίς καμία επιβάρυνση του ασθενούς. Συγκεκριμένα, το «Αττικό», που έχει επίσης πολύ μεγάλο πρόβλημα, θα επικουρείται από την ιδιωτική κλινική «Ιατρικό Περιστερίου», ενώ τα νοσοκομεία «Λαϊκό» και «Γεννηματάς», θα επικουρούνται εκτός από το «ΝΙΜΤΣ» από τα νοσοκομεία «Παμμακάριστος», την ιδιωτική κλινική «Ερρίκος Ντυνάν» και άλλη μία ιδιωτική δομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του healthweb.gr,  λίγες ημέρες πριν, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη  στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα αυτό και αποφασίστηκε να δοθεί άμεσα λύση, καθώς, προτεραιότητα είναι να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς και να έχουν τις υπηρεσίες υγείας που τους αξίζει. Για το θέμα παρενέβη ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο να συνεργαστούν προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση και να βελτιωθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ