Επίθεση Ερντογάν σε αντιπολίτευση και έμμεσες αιχμές κατά της Δύσης


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι προετοιμάζεται για μια νέα πρόκληση απέναντι στη νοοτροπία που θέλει να αναβιώσει τον μονοκομματικό φασισμό, παίρνοντας πίσω της τις παγκόσμιες δυνάμεις στις εκλογές που θα πάει η χώρα μας στις 14 Μαΐου, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά ΗΠΑ και Ευρώπης.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε εγκαίνια που πραγματοποίησε στο Κάστρο του Αετού στην Κωνσταντινούπολη, το κάστρο από όπου ξεκίνησε η άλωση της Πόλης, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Δύσης.

Στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε ένα μήνυμα σχετικά με τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου.

«Ετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε μια νέα πρόκληση ενάντια σε αυτούς που θέλουν να αναστήσουν τον μονοκομματικό φασισμό υποστηρίζοντας τις παγκόσμιες δυνάμεις στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου. Στις επερχόμενες εκλογές, ερχόμαστε σε εσάς λέγοντας «φτάνει, οι αποφάσεις και το μέλλον ανήκουν στο έθνος», είπε ο Ερντογάν, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι συνεργάζεται με δυνάμεις που λειτουργούν ενάντια στην Τουρκία, τονίζοντας παράλληλα τον πατριωτισμό της δικής του κυβέρνησης.

«Θα κάνουμε την Κωνσταντινούπολη να σταθεί ξανά στα πόδια της», είπε. «Αυτό που υπήρχε στην Κωνσταντινούπολη πριν έρθουμε εμείς ήταν σκουπίδια, λακκούβες και λάσπη. Είστε έτοιμοι να πείτε στις 14 Μαΐου. Bye Bye Κεμάλ και να τους δώσετε ένα μάθημα. Είστε έτοιμοι να τους δώσετε ένα μάθημα στους υποστηρικτές τους», ρώτησε ο Τούρκος πρόεδρος το συγκεντρωμένο πλήθος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνέχεια άρχισε να απαριθμεί τα έργα που έχει κάνει στη χώρα, φέρνοντας ως πρότυπο για άλλη μια φορά τον Μωάμεθ τον Πορθητή κι επαναλαμβάνοντας τη γνωστή ρήση: «Τώρα σκεφτείτε από πού ήρθαμε και πού φτάσαμε!».

«Ο Μωάμεθ ο Πορθητής πέρασε γαλέρες στη στεριά και εμείς, ως απόγονοί του, περάσαμε ένα σιδηροδρομικό σύστημα κάτω από το Βόσπορο. Bye Bye Κεμάλ! Εσύ έχεις φτιάξει τέτοια έργα; Ή όσοι είναι δίπλα σου έχουν φτιάξει τέτοια έργα; Έχετε στα χέρια σας τις μεγάλες πόλεις. Σε αυτές τις μεγάλες πόλεις, τι κάνατε; Για πείτε… Πείτε ‘κάναμε αυτό’. Τίποτα (δεν έκαναν)!», είπε.

Στη συνέχεια κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι έχει παραδοθεί σε δυνάμεις που θέλουν το κακό της Τουρκίας και της Κωνσταντινούπολης.

«Εκείνοι που σπαταλούν την ενέργεια της χώρας και της Κωνσταντινούπολης και σπαταλούν το χρόνο και τους πόρους της, δεν έχουν σταματήσει καθόλου, δεν σταματούν. Αυτοί που κλείνουν το μάτι σε όλους, από τους κηδεμόνες μέχρι τους ηθικούς αυτουργούς πραξικοπημάτων, από τις τρομοκρατικές οργανώσεις μέχρι τους ιμπεριαλιστές, προκειμένου να διατηρήσουν τη δική τους ξεπερασμένη τάξη πραγμάτων, ένωσαν και πάλι τα όπλα εναντίον μας, όπως πάντα. Τι λέει (ο Αλί Μπαμπατζάν); ‘Τι θα πει η Δύση;’, λέει. Τι θα πει, δηλαδή; Βάι, βάι, βάι! Ντροπή σας! Έχουν ανάγκη το μπράβο της Ευρώπης;», ρώτησε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ποιος είναι αυτός που από τα 57 αεροδρόμια έχει φτιάξει τα 26; Ποιος έχτισε όλες αυτές τις γέφυρες από τη γέφυρα Γιαβούζ Σουλτάν Σελίμ έως τη γέφυρα Οσμάνγκαζί και Νισιμπί; Ποιος φτιάχνει αυτούς τους δρόμους; Εσύ τους έφτιαξες, κύριε Κεμάλ, ή όσοι είναι δίπλα σου τους έφτιαξαν;», ρώτησε και πάλι αφήνοντας συνεχώς αιχμές.

Το Κάστρο του Αετού

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε το Κάστρο του Άιδος, από το οποίο θεωρείται ότι ξεκίνησε η Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν έπειτα από 12 χρόνια. Το κάστρο χτίστηκε τον 11ο-12ο αιώνα από τους Βυζαντινούς σε μια έκταση 26 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και πήρε το όνομά του από το «Αετός» στα ελληνικά.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ