Διατροφή: Χαλούμι στη σχάρα με σάλτσα μούρων και βότανα


Το χαλούμι στη σχάρα ολοκληρώνεται με μια φρέσκια σάλτσα φτιαγμένη από γλυκά βατόμουρα, τάρτες κόκκινες σταφίδες, φρέσκα μυρωδικά και ένα πικάντικο φρέσκο πιπέρι. Σερβίρετε αυτό ως ορεκτικό ή ελαφρύ μεσημεριανό. Φτιάχνει επίσης ένα υπέροχο σάντουιτς.

Χαλούμι στη σχάρα με σάλτσα μούρων και βότανα

Συστατικά συνταγής:

  • 4 ουγγιές φρέσκα βατόμουρα
  • 3 ουγγιές κόκκινες σταφίδες
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο, χωρισμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο, χωρισμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια μαντζουράνα, αφαιρούνται τα κοτσάνια
  • 1 πιπεριά habanero, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης
  • 2 λάιμ, χωρισμένα
  • ½ φλιτζάνι κάσιους
  • 8 ουγγιές τυρί χαλούμι, κομμένο σε 8 φέτες

Οδηγίες Παρασκευής:

  • Τοποθετήστε τα βατόμουρα και τις κόκκινες σταφίδες σε ένα μπολ ανάμειξης. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μέντα, 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο, μαντζουράνα, χαμπανέρο, ελαιόλαδο, σιρόπι αγαύης και χυμό από 1 λάιμ. Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη.
  • Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό ταψί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε τα κάσιους μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συχνά για να μην καούν, για 8 έως 10 λεπτά. Μεταφέρετε τα κάσιους σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη. Μειώστε τη φωτιά σε μέτριες και καφέ φέτες τυριού χαλούμι, 2 με 3 λεπτά ανά πλευρά.
  • Τοποθετήστε το χαλούμι σε ένα πιάτο, προσθέστε το μείγμα σάλσας με μούρα και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο και κόλιανδρο. Ψιλοκόβετε τα κάσιους και τα αλείφετε πάνω από το χαλούμι. Γαρνίρετε με φέτες λάιμ από το υπόλοιπο λάιμ. Σερβίρετε αμέσως.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ