Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα έφτασε στην Εύβοια – Πυκνή χιονόπτωση αυτή την ώρα


Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Δείτε βίντεο με την έντονη χιονόπτωση στην Εύβοια 

Από τη βόρεια και την κεντρική Εύβοια ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα με έντονη χιονόπτωση αυτή την ώρα ακόμα και στην περιοχή της Κερασιάς.

Σύμφωνα με το evima.gr, ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών με τα μηχανήματα αποχιονισμού και τις αλατιέρες ήδη να έχουν βγει στο οδικό δίκτυο προκειμένου να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους και κανένα τοπικό διαμέρισμα να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Οι χιονοπτώσεις σημειώνονται σε υψόμετρο άνω των 500-550 μέτρων όπου και υπάρχει χιονόστρωση με το ύψος του χιονιού στα 700-800 μέτρα να αγγίζει τα 10 εκατοστά.

Ο καιρός αύριο Κυριακή 5/12 στην Εύβοια

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τον ισχυρό παγετό και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική Ελλάδα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από βορρά προς νότο της τάξεως των 8 με 10 βαθμών. Θα φτάσει στα βόρεια τους 4 με 5 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 6 με 8 βαθμούς, στα νησιά τους 10 με 12 βαθμους Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα επεκταθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ανεμοι:Βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα νότια έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα στη Χαλκιδική και τη Θράκη μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ από αργά το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από (μείον δύο) -02 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Οι χιονοπτώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα επηρεάσουν τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (κυρίως την ανατολική Μαγνησία) και την ανατολική Στερεά, όπου στην Βοιωτία θα επεκταθούν και σε πεδινές περιοχές.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα ανατολικά και νότια έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως των βόρειων Κυκλάδων καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης, όπου οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια. Χιονοπτώσεις κατά τόπους έντονες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ ενισχυόμενοι βαθμιαία τοπικά στα 9 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ από το μεσημέρι θα ενταθούν, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια όπου θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα ανατολικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο και χιόνια στα γύρω ορεινά. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από (μείον ένα) -01 έως 04 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ