Σκωληκοειδίτιδα: Γίνεται έγκυρη διάγνωση σκωληκοειδίτιδας στο μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού;


Οι έγχρωμοι ασθενείς έχουν υψηλότερα ποσοστά καθυστερημένης διάγνωσης σκωληκοειδίτιδας και νοσηλείας 30 ημερών από τους λευκούς ασθενείς, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 18 Ιανουαρίου στο JAMA Surgery.

Σκωληκοειδίτιδα

Η Ana M. Reyes, M.D., από το Πανεπιστήμιο Northwestern στο Σικάγο, και οι συνεργάτες της αξιολόγησαν εάν η φυλή και η εθνικότητα των ασθενών σχετίζονται με καθυστερημένη διάγνωση σκωληκοειδίτιδας και μετεγχειρητική χρήση 30 ημερών στο νοσοκομείο. Η ανάλυση περιελάμβανε δεδομένα από βάσεις δεδομένων εσωτερικών ασθενών και τμημάτων επειγόντων περιστατικών από τέσσερις πολιτείες (Φλόριντα, Μέριλαντ, Νέα Υόρκη και Ουισκόνσιν) για 80.312 ενήλικες (ηλικίας 18 έως 64 ετών) που υποβλήθηκαν σε σκωληκοειδεκτομή από τις 7 Ιανουαρίου 2016 έως την 1η Δεκεμβρίου 2017 .

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 2,5 τοις εκατό των ασθενών παρουσίασαν καθυστερημένη διάγνωση, με τους μη Ισπανόφωνους έγχρωμους ασθενείς να έχουν 1,41 φορές υψηλότερο προσαρμοσμένο ποσοστό καθυστερημένης διάγνωσης έναντι των μη Ισπανόφωνων λευκών ασθενών. Οι ασθενείς σε νοσοκομεία με έγχρωμο ή ισπανόφωνο πληθυσμό >50 τοις εκατό είχαν 0,73 μειωμένο προσαρμοσμένο ποσοστό καθυστερημένης διάγνωσης σκωληκοειδίτιδας έναντι νοσοκομείων με πληθυσμό <25 τοις εκατό έγχρωμου ή ισπανόφωνου. Ωστόσο, οι ασθενείς σε νοσοκομεία με >50 τοις εκατό των εξιτηρίων ασθενών με Medicaid είχαν 3,51 υψηλότερο προσαρμοσμένο ποσοστό καθυστερημένης διάγνωσης σε σύγκριση με νοσοκομεία με <10 τοις εκατό των εξιτηρίων ασθενών με Medicaid. Η καθυστερημένη διάγνωση συσχετίστηκε επίσης με το γυναικείο φύλο, τα υψηλότερα επίπεδα συννοσηρότητας των ασθενών και τη ζωή σε ταχυδρομικό κώδικα χαμηλού εισοδήματος. Υπήρξε αυξημένο προσαρμοσμένο ποσοστό μετεγχειρητικής νοσοκομειακής χρήσης 30 ημερών (1,38) που σχετίζεται με καθυστερημένη διάγνωση.

«Μπορεί τα νοσοκομεία που έχουν συνηθίσει περισσότερο να εξυπηρετούν ασθενείς με φυλετικές μειονότητες να είναι καλύτερα στη διάγνωσή τους, επειδή είναι πιο πολιτισμικά ενημερωμένοι και κατανοούν καλύτερα αυτούς τους ασθενείς», είπε ένας συγγραφέας σε δήλωση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ