DIY: Σπιτικές μάσκες προσώπου για να νικήσετε τα δεινά του χειμώνα


Τώρα που άρχισε να επικρατεί η χειμερινή ψυχραιμία, αλλάζει και η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Τι θα λέγατε να δοκιμάσετε μερικά φυσικά και DIY πακέτα προσώπου που ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός σας το χειμώνα;

Οφέλη από τις συσκευασίες προσώπου

  • Βελτιώνουν την υφή του δέρματος και το κάνουν πιο καθαρό και ημιδιαφανές
  • Επίσης μια βαθιά καθαριστική δράση στο δέρμα, απομακρύνοντας ακαθαρσίες, υπολείμματα και νεκρά κύτταρα του δέρματος, διατηρώντας τους πόρους απαλλαγμένους από φραγμένα λιπαρά και αποτρέποντας πολλά σχετικά προβλήματα. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων βοηθά στη βελτίωση της ικανότητας του δέρματος να χρησιμοποιήσει προϊόντα, καθιστώντας έτσι την ενυδάτωση και άλλες θεραπείες πιο αποτελεσματικές
  • Βελτιώνεται επίσης η λειτουργία ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος. Η διαδικασία ξήρανσης και σκλήρυνσης πολλών συσκευασιών προσώπου και η αφαίρεσή τους προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων στο δέρμα, βελτιώνοντας τον τόνο του δέρματος.
  • Η κυκλοφορία του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος βελτιώνεται επίσης, αφήνοντας το δέρμα λειο, λαμπερό και αναζωογονημένο

Σημεία που πρέπει να έχετε υπόψη σας σχετικά με τις συσκευασίες προσώπου

Οι συσκευασίες πρέπει να επιλέγονται σύμφωνα με τις ατομικές απαιτήσεις. Υπάρχουν πολλά είδη πακέτων, ανάλογα με τη λειτουργία που πρόκειται να εκτελεστούν.  

Τα ενυδατικά και θρεπτικά πακέτα είναι για χειμερινή περιποίηση και κανονικά για ξηρά δέρματα, βοηθώντας στην ενυδάτωση του και σιδερώνουν τις λεπτές γραμμές.

Οι φαρμακευτικές συσκευασίες είναι για συγκεκριμένα προβλήματα, όπως σπυράκια, εξανθήματα και άλλα εξανθήματα, καθώς και για ευαίσθητο δέρμα.

Εδώ είναι μερικά πακέτα προσώπου για τον χειμώνα:

  1. Ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι με τον κρόκο ενός αυγού και ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο γάλα σε σκόνη. Ανακατεύουμε σε πάστα και απλώνουμε στο πρόσωπο. Αφαιρέστε μετά από 20 λεπτά με σκέτο νερό.
  2. Για λιπαρό και με τάση ακμής δέρμα, ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι με το ασπράδι ενός αυγού και ένα κουταλάκι του γλυκού τυρόπηγμα. Προσθέστε γεμάτη γη (multani mitti). Ανακατεύουμε σε πάστα και εφαρμόζουμε. Αφαιρέστε μετά από 20 λεπτά με νερό.
  3. Φτιάξτε έναν πολτό ώριμη παπάγια και εφαρμόζεται στο πρόσωπο. Η παπάγια έχει καθαριστική δράση, μαλακώνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθά στην απομάκρυνσή τους.
  4. Τρίψτε τα καρότα και εφαρμόστε στο πρόσωπο για 15 έως 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με σκέτο νερό. Το καρότο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και είναι καλό για τα χειμερινά δερματικά προβλήματα.
  5. Ανακατέψτε μαζί 1 ώριμο αβοκάντο, με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας, το τυρόπηγμα και το μέλι. Απλώστε στο πρόσωπο και αφήστε να δράσει για 20 λεπτά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ