Μαλλιά: 3 αιτίες της πιτυρίδας και πώς να την αντιμετωπίσετε


Η πιτυρίδα είναι απογοητευτική, ακόμη και ενοχλητική. Και ενώ η πιτυρίδα δεν έρχεται και φεύγει απαραιτήτως, μπορεί να επιδεινωθεί κατά τους χειμερινούς μήνες. Ακολουθούν μερικοί συνήθεις λόγοι για τους οποίους μπορεί να αντιμετωπίζετε φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής και τις ενδεικτικές λευκές νιφάδες.

Έχετε ξηρό δέρμα. 

Η ξηροδερμία είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες της πιτυρίδας. Και δυστυχώς, αν αυτή είναι η ρίζα της πιτυρίδας σας, μπορεί να τη δείτε να χειροτερεύει αυτή την εποχή. «Αν το ξηρό δέρμα προκαλεί την πιτυρίδα σας, είναι πιο εύκολο να το καταλάβετε, καθώς και άλλα σημεία του σώματός σας είναι πιθανότατα ξηρά επίσης». «Και τους κρύους μήνες, το δέρμα γίνεται πιο ξηρό – γι’ αυτό οι άνθρωποι τείνουν να παρατηρούν περισσότερη πιτυρίδα αυτή τη στιγμή». Η θεραπεία: ενυδατώστε. Υπάρχουν πολλά σαμπουάν (και φαρμακευτικά και μη) που αναπληρώνουν την υγρασία στο τριχωτό της κεφαλής σας και μπορούν να ανακουφίσουν – ή ακόμα και να απαλλαγούν εντελώς από την πιτυρίδα.

Δεν λούζεστε αρκετά.

 Αν και ακούγεται ανθυγιεινό, το να μην λούζεσαι αρκετά μπορεί να είναι η αιτία της πιτυρίδας σου. «Όταν δεν λούζεσαι αρκετά, το λάδι συσσωρεύεται και συσσωρεύεται στο δέρμα και μπορεί να προκαλέσει πιτυρίδα». Πριν φρικάρεις, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν καθαρίζεστε αρκετά. Μπορεί να είναι ότι δεν χρησιμοποιείτε αρκετό σαμπουάν ή ότι το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε δεν είναι αρκετά ισχυρό για να σπάσει το φράγμα της λιπαρότητας που συμβάλλει στην πιτυρίδα σας. Η λύση: Αν και η διόρθωση θα μπορούσε να είναι τόσο απλή όσο το συχνότερο λούσιμο, ίσως χρειαστεί να το κάνετε ένα βήμα παραπέρα. Η χρήση ενός φαρμακευτικού σαμπουάν χωρίς ιατρική συνταγή μερικές φορές την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη τυχόν συσσώρευσης.

Είστε αλλεργικοί.

 Από το γρασίδι μέχρι τα φιστίκια, οι άνθρωποι είναι αλλεργικοί σε μια μεγάλη ποικιλία ουσιών. Μπορεί μια αλλεργία στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών σας να φταίει για τις νιφάδες σας; Σίγουρα μπορεί. Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε είδος ερεθισμού στο τριχωτό της κεφαλής, όπως φαγούρα ή πόνο μετά τη χρήση ενός συγκεκριμένου προϊόντος, μπορεί να οφείλεται σε ευαισθησία που έχετε. Η θεραπεία: Αρχικά, σταματήστε να χρησιμοποιείτε το ύποπτο προϊόν. Δεν είστε σίγουροι τι ακριβώς θα μπορούσε να είναι; Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια μέθοδο εξάλειψης για να προσδιορίσετε τον ένοχο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ