Σεξουαλικός διαλογισμός: Ενισχύστε την ευχαρίστηση βελτιώνοντας τη σεξουαλική σας ζωή


Ο όρος σεξουαλικός διαλογισμός συχνά αναφέρεται σε δύο διαφορετικά πράγματα: Χρήση της γενικής πρακτικής του διαλογισμού και της επίγνωσης για την ενίσχυση του σεξ και ενσυνειδητότητας όταν εμπλέκεστε σε σεξουαλικές δραστηριότητες. Ένας αυξανόμενος όγκος ερευνών αναφέρει ότι η ενσυνειδητότητα μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της σεξουαλικής ικανοποίησης και ακόμη και στη θεραπεία ορισμένων σεξουαλικών δυσλειτουργιών. Η ενσυνειδητότητα μπορεί να περιγραφεί ως μια μη επικριτική, παρούσα επίγνωση μέσα στο σώμα, που σημαίνει να είσαι στη στιγμή και να δίνεις προσοχή σε όλες τις σωματικές αισθήσεις χωρίς κρίση.

Πώς ο σεξουαλικός διαλογισμός βελτιώνει το σεξ

Ο διαλογισμός και η επίγνωση μας βοηθούν να ηρεμήσουμε το μυαλό και να φέρουμε την προσοχή και την εστίασή μας στο σώμα, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για όσους ζουν πολυάσχολες και αγχωτικές ζωές. Όταν το μυαλό είναι πολύ απασχολημένο με το να ανησυχεί για όλα όσα πρέπει να γίνουν μέσα στην ημέρα, συχνά ξεχνάμε να ακούμε το σώμα μας, κάτι που μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη σεξουαλική μας ζωή. Όταν ο νους είναι πολύ δυνατός, είτε δεν μπορούμε να ακούσουμε τη σεξουαλική επιθυμία και διέγερση του σώματός μας, είτε είμαστε πολύ αγχωμένοι για να βιώσουμε καν την επιθυμία και τη διέγερση. Αφιερώνοντας χρόνο στην εξάσκηση της επίγνωσης μας επιτρέπει να εστιάσουμε στο παρόν και να λάβουμε όλες τις αισθήσεις, κάτι που μας βοηθά να αναγνωρίσουμε τις σεξουαλικές αισθήσεις μέσα στο σώμα όταν αυτές προκύπτουν.

Οφέλη του σεξουαλικού διαλογισμού:

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι ο διαλογισμός έχει πολλά οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία, όπως η μείωση του στρες και του άγχους, η βελτίωση του ύπνου, η αύξηση της συναισθηματικής νοημοσύνης και η μείωση της αρτηριακής πίεσης. Ωστόσο, ο διαλογισμός και η επίγνωση μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της σεξουαλικής σας υγείας αυξάνοντας τη σεξουαλική ικανοποίηση και επιθυμία. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά οφέλη του σεξουαλικού διαλογισμού με τα πιο αξιοσημείωτα που αναφέρονται παρακάτω.

  • Αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία και διέγερση: Ο διαλογισμός και οι πρακτικές ενσυνειδητότητας μας βοηθούν να συντονιστούμε από όλους τους περισπασμούς που συμβαίνουν στο κεφάλι μας και να συντονιστούμε με τις αισθήσεις που συμβαίνουν στο σώμα μας, που σημαίνει ότι μπορούμε να ακούμε το σώμα μας και να παρατηρούμε πότε προκύπτουν συναισθήματα επιθυμίας. Πολλές μελέτες έχουν βρει ότι όσοι ασκούσαν ενσυνειδητότητα έκαναν καλύτερο σεξ. Αυτό συμβαίνει επειδή ακούν καλύτερα τις ανάγκες και τις επιθυμίες του σώματός τους, στην παρούσα στιγμή, δίνοντας περισσότερη προσοχή στη σύνδεση, το άγγιγμα, τη διέγερση και την οικειότητα κατά τη διάρκεια του σεξ με μη επικριτικό τρόπο.

  • Βοηθά στην αντιμετώπιση των σεξουαλικών δυσλειτουργιών: Ο διαλογισμός και η ενσυνειδητότητα έχει βρεθεί ότι βοηθούν στη θεραπεία πολλών σεξουαλικών δυσλειτουργιών, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής πυελικής διαταραχής/διαταραχής διείσδυσης, της διαταραχής του γυναικείου οργασμού και της διαταραχής του γυναικείου σεξουαλικού ενδιαφέροντος/διέγερσης. Η έρευνα που εξετάζει τα οφέλη του διαλογισμού και της προσοχής στις σεξουαλικές δυσλειτουργίες των ανδρών είναι σχετικά νέα. Ωστόσο, τα ευρήματα δείχνουν ότι η επίγνωση είναι επίσης αποτελεσματική στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας και της πρόωρης εκσπερμάτωσης.
  • Ενισχύει την αυτοπεποίθηση: Οι πρακτικές ενσυνειδητότητας έχουν επίσης βρεθεί ότι βοηθούν στη μείωση της αρνητικής εικόνας του σώματος και της αυτοομιλίας, γεγονός που αυξάνει τη σεξουαλική ευχαρίστηση. Επιπλέον, η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας αυξάνει την αυτοσυμπόνια, την αποδοχή και την αυτοπεποίθηση. Αυτά τα χαρακτηριστικά βοηθούν πάρα πολύ στην κρεβατοκάμαρα, καθώς μπορούμε να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο βιώνοντας και δίνοντας ευχαρίστηση αντί να εστιάζουμε στο σώμα μας και στο τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ