Εγκυμοσύνη: Οι έγκυες στις αγροτικές κοινότητες έχουν λιγότερες πιθανότητες να έχουν επαρκή ασφάλιση υγείας


Εγκυμοσύνη: Οι γυναίκες που γεννούν στην αγροτική Αμερική διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο δυσμενών αποτελεσμάτων για τη μητρική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μητρικής νοσηρότητας και θνησιμότητας. Τώρα, μια νέα μελέτη ρίχνει φως σε έναν πιθανό παράγοντα: τη χαμηλότερη εγγραφή στην ασφάλιση υγείας. Οι κάτοικοι των αγροτικών κοινοτήτων είχαν χαμηλότερα ποσοστά συνεχούς ασφάλισης υγείας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη σε σύγκριση με εκείνους των αστικών πόλεων, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η Michigan Medicine στο περιοδικό Μαιευτική & Γυναικολογία Obstetrics & Gynecology. “Το να είναι κανείς ανασφάλιστος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει συνδεθεί με λιγότερο επαρκή προγεννητική και μεταγεννητική φροντίδα, γεγονός που μειώνει τις ευκαιρίες αντιμετώπισης των παραγόντων κινδύνου που επηρεάζουν τα αποτελέσματα της υγείας τόσο για το άτομο που γεννάει όσο και για το μωρό”, δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας Lindsay Admon, M.D., M.Sc., επίκουρη καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και μαιευτήρας-γυναικολόγος στο U-M Health Von Voigtlander Women’s Hospital.

“Η μελέτη μας υποδηλώνει ότι η ανασφάλεια πλήττει δυσανάλογα τους κατοίκους της υπαίθρου κατά τη διάρκεια κομβικών σταδίων της εγκυμοσύνης. Ελπίζουμε ότι τα ευρήματα αυτά βοηθούν στην ενημέρωση για πολιτικές που αντιμετωπίζουν τις ανισότητες μεταξύ αγροτικών και αστικών περιοχών στην πρόσβαση στη φροντίδα μητρότητας και στην υγεία των μητέρων σε ολόκληρη τη χώρα”. Προηγούμενες μελέτες δείχνουν ότι οι Αμερικανίδες της υπαίθρου -οι οποίες συχνά έχουν λιγότερη πρόσβαση σε τοπικές μαιευτικές υπηρεσίες και πρέπει να οδηγούν μακρύτερα για περίθαλψη- αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρών μητρικών επιπλοκών και θανάτου από ό,τι οι συνομήλικές τους στις πόλεις. Η έλλειψη ασφάλισης υγείας μπορεί να επιδεινώσει αυτές τις ανισότητες, λένε οι συντάκτες της νέας μελέτης. Οι ερευνητές της Michigan Medicine ανέλυσαν στοιχεία έρευνας από 154.992 άτομα μετά τον τοκετό σε 43 πολιτείες μεταξύ 2016-2019, συμπεριλαμβανομένου περίπου του 16 % ή 32.178 κατοίκων αγροτικών περιοχών.

Συνέκριναν τα ποσοστά όσων δεν είχαν καμία ασφάλιση ή είχαν κενά στην κάλυψη μεταξύ αγροτικών και αστικών κατοίκων κατά τη διάρκεια της προσύλληψης, κατά τη στιγμή της γέννησης και μετά τον τοκετό. Σε καθεμία από τις τρεις περιόδους, οι κάτοικοι της υπαίθρου που ήταν μη ισπανόφωνοι λευκοί, παντρεμένοι και με προβλεπόμενη εγκυμοσύνη παρουσίασαν μεγαλύτερες πιθανότητες λιγότερο επαρκούς ή συνεπούς ασφάλισης σε σύγκριση με τους αντίστοιχους κατοίκους των πόλεων. Είχαν, επίσης, λιγότερες πιθανότητες να έχουν εμπορική ασφάλιση υγείας κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε από αυτές τις περιόδους. Ωστόσο, οι κάτοικοι της υπαίθρου που προσδιορίζονταν ως ισπανόφωνοι και ισπανόφωνες είχαν τα υψηλότερα ποσοστά ανασφάλιστης ζωής πριν από την εγκυμοσύνη, ακολουθούμενοι από εκείνους που προέρχονταν από κοινότητες ιθαγενών. “Οι αγροτικές ανισότητες παρέμειναν ανεξάρτητα από την ηλικία, την οικογενειακή κατάσταση ή τον τύπο ασφάλισης. Αλλά οι διαφορές αυτές ήταν ακόμη πιο σημαντικές μεταξύ συγκεκριμένων φυλετικών και εθνοτικών ομάδων”, δήλωσε ο Admon. Σχεδόν το 13% των ατόμων που ζούσαν σε αγροτικές περιοχές ήταν, επίσης, ανασφάλιστοι τρεις μήνες μετά τον τοκετό, αντιπροσωπεύοντας περίπου 156.000 κατοίκους αγροτικών περιοχών στις συμμετέχουσες πολιτείες.

Με τους κατοίκους των αγροτικών περιοχών να είναι πιο πιθανό να είναι ασφαλισμένοι στο Medicaid, σημειώνει ο Admon, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να χάσουν την πρόσβαση, δεδομένου ότι η κάλυψη Medicaid που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη συνήθως λήγει 60 ημέρες μετά τον τοκετό. Αυτή η έλλειψη κάλυψης ένα χρόνο μετά την εγκυμοσύνη είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, λέει ο Admon, δεδομένου ότι οι κάτοικοι της υπαίθρου χωρίς ασφάλιση μετά τον τοκετό στη μελέτη ήταν πιο πιθανό να είναι άνω των 35 ετών και να έχουν παχυσαρκία ή χρόνια υπέρταση σε σύγκριση με τους ανασφάλιστους κατοίκους των πόλεων. “Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό να βλέπουμε ότι τα άτομα μετά τον τοκετό που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ιατρικών επιπλοκών κατά το έτος μετά τον τοκετό είναι πιο πιθανό να είναι ανασφάλιστα”, δήλωσε η Admon. “Οι διαταραχές της ασφάλισης μετά τον τοκετό συνδέονται με χαμηλότερα ποσοστά λήψης συνιστώμενης φροντίδας για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως οι επιπλοκές που σχετίζονται με την υπέρταση ή την κατάθλιψη”. Είπε ότι μπορούν να εξεταστούν πολλαπλές προσεγγίσεις πολιτικής για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων. Μεταξύ αυτών: προσπάθειες για τη βελτίωση της πρόσβασης στην εμπορική ασφάλιση μέσω πολιτικών που δίνουν κίνητρα στους μικρότερους εργοδότες να παρέχουν προσιτή ασφαλιστική κάλυψη υγείας για τις οικογένειες. “Πρέπει να διερευνήσουμε πολιτικές που συμβάλλουν στην αύξηση της ασφαλιστικής εγγραφής κατά τη διάρκεια όλων των φάσεων της εγκυμοσύνης και που λαμβάνουν υπόψη τις αγροτικές διαφορές στην απασχόληση και την ασφάλιση με βάση την απασχόληση”, είπε. “Η ασφάλιση υγείας είναι ζωτικής σημασίας για την πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη και τη βελτίωση της μητρικής υγείας στις ΗΠΑ”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ