«Βόμβα» για την Μάντσεστερ Σίτι: Κίνδυνος για αφαίρεση βαθμών ακόμη και αποβολή από την Premier League για πάνω από 100 παραβάσεις


Η Μάντσεστερ Σίτι παραπέμφθηκε σε ανεξάρτητη επιτροπή για για περισσότερες από 100 φερόμενες παραβιάσεις των κανόνων χρηματοδότησης της Premier League, όπως ανακοίνωσε σήμερα (6/2) η κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.

Οι παραβιάσεις εκτείνονται από τη σεζόν 2009-10 έως την περίοδο 2017-18, πρόσθεσε η Premier League.  Η Σίτι εξαγοράστηκε από τους ιδιοκτήτες της, City Football Group, με έδρα το Άμπου Ντάμπι, το 2008. Εάν οι κατηγορίες αποδειχθούν η Σίτι, μπορεί να αντιμετωπίσει μια σειρά κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης βαθμών ή της αποβολής από την Premier League.

Η Σίτι φέρεται να έχει παραβιάσει τους κανόνες σχετικά με την παροχή ακριβών οικονομικών πληροφοριών,  «ιδιαίτερα όσον αφορά τα έσοδά του (συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από χορηγίες), τα συνδεδεμένα μέρη και τα λειτουργικά του έξοδα», ανέφερε η Premier League.

Οι κατηγορίες προέρχονται από έρευνα της Premier League για τις οικονομικές συναλλαγές της Σίτι που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, μήνες μετά τη δημοσίευση των εγγράφων «Football Leaks» από το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Στη συνέχεια, η Σίτι αποκλείστηκε από το Champions League από την UEFA για δύο χρόνια, αλλά προσέφυγε επιτυχώς στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), το οποίο ανέτρεψε την απαγόρευση το 2020.Στον αγγλικό σύλλογο επιβλήθηκε πρόστιμο 30 εκατομμυρίων ευρώ  από την UEFA, το οποίο το CAS μείωσε στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Ο σύλλογος κατηγορείται από την Premier League ότι δεν έχει αποκαλύψει πλήρως τις αμοιβές των προπονητών σε κάθε σεζόν από το 2009-10 έως το 2012-13 , όταν ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν προπονητής.

H Mάντσεστερ Σίτι κατηγορείται επίσης για μη συμμόρφωση με τους κανόνες της Premier League που απαιτούν από τους συλλόγους να ακολουθούν τους κανονισμούς της UEFA για το οικονομικό Fair-play (FFP) από τις σεζόν 2013-14 έως 2017-18 και ότι δεν τηρεί τους κανόνες της Premier League για το κέρδος και τη βιωσιμότητα από το 2015-16 έως το 2017-18.

Οι κανονισμοί του FFP έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τους συλλόγους να έχουν μεγάλες απώλειες μέσω των δαπανών για παίκτες. Εξασφαλίζουν επίσης ότι οι συμφωνίες χορηγίας βασίζονται στην πραγματική τους αγοραία αξία και αποτελούν γνήσιες εμπορικές συμφωνίες,  και όχι τρόπους για τους ιδιοκτήτες να αντλούν μετρητά σε ένα σύλλογο για να παρακάμψουν τους κανόνες. Ο σύλλογος φέρεται επίσης ότι απέτυχε να συνεργαστεί και να βοηθήσει την Premier League στις έρευνές της από τον Δεκέμβριο του 2018 μέχρι σήμερα.

«Τα μέλη της επιτροπής θα διοριστούν από τον ανεξάρτητο Πρόεδρο της Δικαστικής Επιτροπής της Premier League», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Premier league.
«Οι διαδικασίες ενώπιον της επιτροπής θα είναι… εμπιστευτικές και θα ακουστούν ιδιωτικά. Η Premier League δεν θα κάνει περαιτέρω σχόλια σχετικά με αυτό το θέμα μέχρι νεοτέρας».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ