Λοσιόν σώματος: Γιατί χρειάζεται να χρησιμοποιείτε την κρέμα σώματος;


Η εφαρμογή λοσιόν σώματος είναι ένας από τους λίγους φθηνούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να περιποιηθούν τον εαυτό τους. Η λοσιόν σώματος μπάνιου σφραγίζει την υγρασία στο δέρμα για να αποτρέψει την ξήρανση, ενώ η λοσιόν περιποίησης σώματος μαλακώνει τους τραχείς αγκώνες και τις φτέρνες, μαζί με άλλες ξηρές περιοχές του δέρματος. Μια ποιοτική λοσιόν δέρματος σώματος μπορεί να κάνει θαύματα σε φολιδωτό, αφυδατωμένο δέρμα που αισθάνεται τραχύ και δεν φαίνεται ελκυστικό, και η λοσιόν σώματος χεριών λειτουργεί ιδιαίτερα καλά στα χέρια και τα πόδια, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το σώμα. Όπως θα συμφωνήσουν εκατομμύρια χρήστες, η λοσιόν σώματος παρέχει πολλά οφέλη σε άτομα που βρίσκουν χρόνο να τη χρησιμοποιούν σε τακτική βάση.

7 Λόγοι που πρέπει να χρησιμοποιείτε κρέμα σώματος

1. Ενυδατώστε ξανά το ξηρό δέρμα. Οι άνθρωποι που εργάζονται σε σκληρά κλίματα χρησιμοποιούν συχνά λοσιόν σώματος σε τακτική βάση, ίσως ακόμη και καθημερινά. Το δέρμα που είναι σκασμένο ή αποξηραμένο από τον αέρα, το κρύο ή τη ζέστη μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί με κανονικά καλλυντικά. Μερικοί άνθρωποι έχουν ευαίσθητο δέρμα. Ανεξάρτητα από το είδος του κλίματος που ζουν, το δέρμα τους μπορεί να στεγνώσει και να ερεθιστεί εύκολα, μερικές φορές ακόμη και από τη θερμότητα των εσωτερικών χώρων. Η ποιοτική λοσιόν σώματος, που εφαρμόζεται μετά από κάθε ντους ή μπάνιο, μπορεί να βοηθήσει να σφραγίσει την υγρασία βαθιά στο δέρμα για να το διατηρήσει ενυδατωμένο και ελαστικό. Μπορεί να μην είναι κακή ιδέα να έχετε στη διάθεσή σας μια φιάλη από την αγαπημένη σας αρωματική λοσιόν σώματος για μια εφαρμογή μετά το μπάνιο.

2. Αναπληρώστε τα επιπλέον ξηρά ή τραχιά σημεία στο δέρμα. Ακόμα κι αν ο κανονικός τύπος δέρματός σας είναι λιπαρός ή κανονικός, μπορεί να έχετε τραχιές περιοχές στο σώμα σας, όπως γύρω από τους αγκώνες ή τα γόνατα, που θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τις εφαρμογές λοσιόν δέρματος μετά το μπάνιο ή την ώρα του ύπνου. Με τακτική χρήση, μια λοσιόν αναπλήρωσης μπορεί να απαλύνει το τραχύ δέρμα και να το κάνει τόσο λείο και μεταξένιο όσο το υπόλοιπο σώμα σας.

3. Λείοι κάλοι. Εάν είστε αρκετά στα πόδια σας, μπορεί να έχετε αναπτύξει τραχείς κάλους που είναι επώδυνοι και αντιαισθητικοί. Μια υγρή λοσιόν σώματος μπορεί να κάνει αυτές τις περιοχές ελαστικές και να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα πιο εύκολα από ό,τι αν το επιχειρούσατε χωρίς λοσιόν. Εάν οι κάλοι σας φαίνονται αποχρωματισμένοι, πρησμένοι ή έχουν κόκκινες ραβδώσεις από αυτούς, συμβουλευτείτε το γιατρό σας αντί να προσπαθήσετε να τους αφαιρέσετε μόνοι σας.

4. Νιώστε και μυρίστε καλά. Οι άνθρωποι αγαπούν την αίσθηση της κρεμώδους λοσιόν στα κουρασμένα άκρα ή τον κορμό τους. Απολαύστε τη χαλαρωτική αίσθηση της λοσιόν που εφαρμόζεται στα πόδια, τα πόδια ή τα χέρια σας. Εξειδικευμένα καταστήματα, πολυκαταστήματα και καταστήματα δώρων διαθέτουν πολλές διαφορετικές μυρωδιές λοσιόν σώματος για να διαλέξετε. Υπάρχουν τόσοι τύποι λοσιόν όσοι έχετε ενυδατικές ανάγκες, επομένως επωφεληθείτε από τον πλούτο των αρωμάτων και των υφών για να βρείτε αυτό που ταιριάζει στην προσωπικότητα και τις ανάγκες σας.

5. Βοηθήστε τον εαυτό σας να χαλαρώσει. Ακόμα κι αν το δέρμα σας είναι σε εξαιρετική φόρμα και δεν χρειάζεται να ενυδατωθεί με λοσιόν, δοκιμάστε ένα μασάζ σώματος με αρωματική λοσιόν στα χέρια. Μπορείτε ακόμη να πάρετε λοσιόν που θερμαίνεται κατά την εφαρμογή για να προσθέσει αισθητική ζεστασιά στα μέρη του σώματός σας στα οποία εφαρμόζεται. Η αίσθηση της απαλής απαλότητας στο δέρμα σας που περιστρέφεται με σταθερές, σταθερές κινήσεις μασάζ μπορεί να απομακρύνει το άγχος, να μειώσει τον πόνο και να ενισχύσει τις ενδορφίνες για να σας κάνει να νιώσετε υπέροχα. Τι υπέροχο δώρο για να το παρουσιάσεις σε κάποιον που νιώθει κουρασμένος και εξαντλημένος!

6. Μαλακώστε τα πιο τραχιά σημεία του σώματός σας. Στεγνώνουν τα πόδια σας μετά το ξύρισμα; Τι θα λέγατε για τραχιά χέρια ή σκληρυμένες φτέρνες; Ανεξάρτητα από την ηλικία ή τον τρόπο ζωής σας, η λοσιόν σώματος μπορεί να κάνει θαύματα για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να εκτιμήσετε τις απλές ανέσεις της ζωής. Μπορεί να θέλετε να κρατήσετε ένα μπουκάλι λοσιόν σώματος στην κουζίνα για τα χέρια σας μετά το πλύσιμο των πιάτων ή στο μπάνιο μετά από ένα γρήγορο πλύσιμο. Βάλτε μερικά στο εφεδρικό μπάνιο για τους επισκέπτες. Τοποθετήστε ένα μπουκάλι με την αγαπημένη σας αρωματική λοσιόν στην κρεβατοκάμαρα για να αισθάνεστε απαλά και να μυρίζετε γλυκά την ώρα του ύπνου. Υπάρχουν δεκάδες χρήσεις για τη λοσιόν σώματος όταν σκέφτεστε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να εφαρμοστεί για να κάνει το δέρμα σας υγρό, ελαστικό και γλυκιά οσμή.

7. Κάντε το δέρμα σας να λάμπει. Τώρα μπορείτε να αγοράσετε ορισμένα είδη λοσιόν που προσθέτουν λάμψη και λάμψη στον τόνο του δέρματός σας. Οι ιδιότητες λάμψης ενσωματώνονται μερικές φορές στη λοσιόν για να εμφανίζονται ως μικροσκοπικές αστραφτερές κηλίδες στο δέρμα όταν εφαρμόζεται. Ορισμένες καλλυντικές λοσιόν μπορούν να φωτίσουν το δέρμα για να αφαιρέσουν τις θαμπές, νεκρές νιφάδες και να αναζωογονήσουν τους υποκείμενους ιστούς.

Καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν και το δέρμα τους γίνεται πιο ξηρό, η λοσιόν σώματος μπορεί να γίνει βασικό στοιχείο που βοηθά στο να διατηρείται το δέρμα υγιές και ελκυστικό. Υπάρχουν ακόμη και ιατρικές λοσιόν που αντιμετωπίζουν ορισμένες δερματικές παθήσεις και προβλήματα, όπως το μέτρο gel για τη ροδόχρου ακμή ή το φάρμακο για την ακμή. Οι λοσιόν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σκοτώσουν τις ψείρες του κεφαλιού ή να θεραπεύσουν δερματικές πληγές. Αν σκεφτείτε τους διάφορους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιήσατε τη λοσιόν για το δέρμα τον περασμένο χρόνο, μπορεί να εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε ότι είναι πιο συνηθισμένο από ό,τι νομίζετε. Από τη φροντίδα του δέρματος μέχρι τη διαχείριση της υγείας και τις θεραπείες αντιγήρανσης, η λοσιόν σώματος εξυπηρετεί πολλές ανάγκες που μπορεί να παραβλέψουμε ή να θεωρήσουμε δεδομένες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ