Τουρκία: Οργή προκαλεί σκίτσο του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo για τους σεισμούς


Οργή για ακόμα μια φορά προκαλεί το γαλλικό σατιρικό περιοδικό, Charlie Hebdo, που αρνείται να βάλει όρια στο χιούμορ, με ανάρτησή του  για τους σεισμούς στην Τουρκία.

Η εικόνα έχει τα μισογκρεμισμένα κτίρια και τους σωρούς με τα γκρεμισμένα σπίτια και γράφει «Σεισμός στην Τουρκία… Δε χρειάζεται να στείλουμε τανκς».  Αντανακλώντας την διεθνή απαρέσκεια για την στάση της Τουρκίας στην Ευρώπη, στην Ανατολική Μεσόγειο, στο προσφυγικό και στον πόλεμο της Ουκρανίας, το περιοδικό υπονοεί προφανώς ότι η Τουρκία χρειαζόταν να ισοπεδωθεί, αλλά αντί να το κάνει η δυσαρεστημένη Δύση το έκανε ο εγκέλαδος.

Το γαλλικό περιοδικό αγνοεί προφανώς ότι στην Τουρκία σήμερα υποφέρουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι με τις ζημιές και τους θανάτους χιλιάδων ανθρώπων, αγνοεί ότι η χώρα υφίσταται μία ανθρωπιστική καταστροφή και καθιστά συλλογικά υπεύθυνο, και μάλιστα μέχρι θανάτου ,τον τουρκικό λαό, για τις επιλογές που κάνει η κυβερνώσα πολιτική ελίτ της χώρας.

Τα σχόλια στο Διαδίκτυο, κυρίως από πλευράς Τούρκων ξεχειλίζουν από οργή.

Οι χρήστες του Διαδικτύου αντέδρασαν εκφράζοντας την απογοήτευση και το θυμό τους. Την ανάρτηση του γαλλικού περιοδικού έσπευσε να καταδικάσει ο Serdar Kilic, πρώην πρέσβης της Τουρκίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και τον Λίβανο.  «Είσαι αηδιαστικό όπως πάντα. Θα μπορούσα να κάνω ένα μακροσκελές και συναισθηματικό σχόλιο, αλλά θεώρησα ότι θα ήταν χάσιμο χρόνου και ενέργειας, δεδομένου ότι προφανώς έχετε χάσει όλες τις αξίες που συνθέτουν έναν άνθρωπο και ως εκ τούτου δεν θα καταλαβαίνατε ούτε μια λέξη από αυτό».

«Το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, που και στο παρελθόν δημοσίευσε γελοιογραφίες που προσβάλλαν τις πεποιθήσεις των μουσουλμάνων, αστειεύεται με τους σεισμούς που κατέστρεψαν 10 επαρχίες της Τουρκίας και χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στη γελοιογραφία που δημοσίευσε το περιοδικό σχεδιάζονταν ερειπωμένα κτίρια με το σχόλιο: ‘Δεν χρειάζεται να στείλεις τανκς’» αναφέρει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak.

 

 

Charlie

 

Το περιοδικό εμφατικά αγνοεί την πολύνεκρη επίθεση που έγινε στα γραφεία του, τον Ιανουάριο του 2015, με αφορμή δημοσίευμά του που απεικόνιζε τον Μωάμεθ, πράξη που στο Ισλάμ θεωρείται ανίερη, βέβηλη και ιερόσυλη. Στην επίθεση που έγινε τότε, σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι. Οι Ισλαμιστές πανηγύρισαν και η Δύση κατήγγειλε την ακραίας βαρβαρότητας τρομοκρατική επίθεση.

 

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ