Ποιότητα ύπνου: Το 18% των ενηλίκων στις ΗΠΑ χρησιμοποιεί βοηθήματα ύπνου


Σχεδόν 1 στους 5 Αμερικανούς ενήλικες χρησιμοποιούν τακτικά φάρμακα που χορηγούνται με ιατρική συνταγή ή χωρίς ιατρική συνταγή για να τον βοηθήσουν να κοιμηθεί, λέει μια νέα κυβερνητική έκθεση. Μόλις το 2% λέει ότι παίρνει κάτι κάθε βράδυ για να τους βοηθήσει να κοιμηθούν ή να μείνουν για ύπνο, ενώ το 6% ανέφερε ότι χρησιμοποιεί κάτι τα περισσότερα βράδια. Και το 10% λέει ότι χρησιμοποιεί κάτι μερικές φορές. Η έκθεση προήλθε από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας, το οποίο αποτελεί μέρος του CDC.

Μερικά από τα βοηθήματα ύπνου είναι συνταγογραφούμενα και μερικά είναι διαθέσιμα χωρίς ιατρική συνταγή. Η έκθεση ανέφερε ότι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν φάρμακα για τον ύπνο από ότι οι άνδρες. Και γενικά η χρήση αυξάνεται με την ηλικία. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους περισσότερους ανθρώπους να κοιμούνται τουλάχιστον 7 ώρες τη νύχτα. Το CDC λέει ότι το ένα τρίτο των ενηλίκων δεν κοιμάται αρκετά. Η μη κερδοσκοπική ομάδα Mental Health America λέει ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των ενηλίκων αναφέρουν ότι χάνουν τον ύπνο τους εξαιτίας του στρες, σύμφωνα με την Washington Post.

«Η έλλειψη ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο για διάφορες ασθένειες και διαταραχές, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, της παχυσαρκίας και της άνοιας». Ο τακτικός, σταθερός ύπνος φέρνει μια σειρά από οφέλη για την υγεία στον εγκέφαλο και το σώμα – «με ορισμένους να λένε ότι είναι τόσο σημαντικό όσο η διατροφή και η άσκηση για μια μακρά και υγιή ζωή», έγραψε η The Post.

Οι ειδικοί προτιμούν οι άνθρωποι να ξεπερνούν τα προβλήματα ύπνου χωρίς να καταφεύγουν σε μακροχρόνια χρήση βοηθημάτων ύπνου. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν την τήρηση ενός προγράμματος ύπνου, την αποφυγή χρήσης ηλεκτρονικών ειδών πριν τον ύπνο και τον περιορισμό της χρήσης νικοτίνης και καφεΐνης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ