Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά παραμένουν τα σχολεία στη Μαγνησία

Βόλος: Καθαρίζονται από τα χιόνια οι δρόμοι στο Πήλιο- Κλειστά παραμένουν τα σχολεία στη Μαγνησία λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»

Σε «αποδρομή» δείχνει να βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» στην Μαγνησία, αφού σταδιακά οι πολυήμερες χιονοπτώσεις έχουν περιοριστεί μόνο στα ορεινά και με εξασθενημένη ένταση, ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε όλη την περιοχή.

Το χιόνι, που έπεσε για πέμπτη συνεχή νύχτα στην πόλη του Βόλου, δεν δημιούργησε προβλήματα, με τις προσπάθειες να εντοπίζονται κυρίως στο Πήλιο και την Όθρυ, όπου εξακολουθεί να χιονίζει κατά περιόδους. Τα μηχανήματα αποχιονισμού, που έφτασαν τα 100, διατήρησαν ανοιχτούς τους δρόμους, αλλά η κίνηση των αυτοκινήτων πάνω από την Πορταριά, στον δρόμο Βόλου-Χανίων-Ζαγοράς γίνεται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Με αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα και στο δίκτυο του νοτίου Πηλίου και στους δρόμους προς Αργαλαστή, Λαύκο, Προμύρι, Νεοχώρι και Τρίκερι και οι προσπάθειες συνεχίζονται ώστε να ανοίξουν και οι δευτερεύουσες τοπικές οδοί.

Στις βόρειες συνοικίες και τα προάστια του Βόλου συνεχίζεται η ρίψη θαλασσινού νερού από τις υδροφόρες του δήμου, που γεμίζουν ασταμάτητα από το λιμάνι του Βόλου.

Το κρύο είναι δριμύ τόσο στα πεδινά, όσο και στα ορεινά, αφού στον Βόλο τα θερμόμετρα δείχνουν 3 βαθμούς με την αίσθηση στο μηδέν, ενώ στα Χάνια του Πηλίου ο υδράργυρος έπεσε στους μείον 9.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων παραμένουν κλειστά στους δήμους Βόλου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Ρήγα Φεραίου και Αλμυρού.

Τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά των Σποράδων σήμερα δεν εκτελέσθηκαν, όχι λόγω της κακοκαιρίας, αλλά εξαιτίας της απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΝΟ.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ