Τσίπρας: Το καθεστώς Μητσοτάκη κεντρικό θέμα στην ΕΕ για την διάβρωση του Κράτους Δικαίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Κόμματος των Ευρωσοσιαλιστών έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου: «Τούτη την ώρα η σκέψη μας είναι στην ανθρωπιστική τραγωδία στην Τουρκία και στη Συρία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. Δεν είναι ώρα να έχουμε στο μυαλό μας τις κυρώσεις στη Συρία που δεν επιτρέπουν να σταλεί η βοήθεια εκεί. Πρέπει να πρωταγωνιστήσει η ΕΕ σε μια προσπάθεια ανθρωπιάς και βοήθειας, αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Στα δικά μας τώρα, η Ελλάδα δυστυχώς αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Το καθεστώς Μητσοτάκη αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης. Την άλλη βδομάδα το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην ολομέλειά του θα συζητήσει τη διάβρωση του κράτους Δικαίου στην Ελλάδα από τις παρακολουθήσεις και τη χειραγώγηση των ΜΜΕ. Είναι προφανές, ότι αυτοί που υποκριτικά μας λέγαν ότι θέλουν να μείνουμε στην ΕΕ, μας έχουν απομακρύνει από την Ευρώπη και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της οικονομίας που θα συζητήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολύ κρίσιμη συζήτηση, είναι αυτή που αφορά την ενίσχυση της ευρωπαική βιομηχανίας. Η ενίσχυση αυτή, όμως, πρέπει να γίνει αναλογικά από όλα τα κράτη μέλη και όχι από αυτούς που έχουν δυνατότητα. Αλλιώς δεν θα έχουμε σε λίγο Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά μια Γαλλογερμανική Ένωση με πολλούς δορυφόρους.

Απαιτείται περισσότερη αλληλεγγύη. Απαιτείται οι κρατικές ενισχύσεις να δοθούν με την μορφή εγγυήσεων για να μην εγγραφούν στο χρέος. Τα κονδύλια να τα διαχειριστεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και απαιτείται βεβαίως ριζική αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας».

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ