Ιβίσκος: 4 προστατευτικές ιδιότητες για την καρδιά που πρέπει να γνωρίζετε


Οι καρδιακές παθήσεις συνεχίζουν να κατατάσσονται στην κορυφή μεταξύ όλων των άλλων μη μεταδοτικών ασθενειών. Και έχει αποκαλυφθεί ότι οι Ασιάτες έχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Ο κύριος λόγος για αυτό θα μπορούσε να είναι η γενετική προδιάθεση και οι παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής. Είναι σημαντικό να εστιάσετε σε τροποποιήσιμους παράγοντες όπως η διατροφή και ο τρόπος ζωής για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής νόσου. Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να συμπεριλάβετε θεραπευτικές τροφές που θα μπορούσαν να έχουν ευεργετική επίδραση στην καρδιά και τη γενική υγεία σας. Και ο ιβίσκος είναι σίγουρα μια από αυτές.

  • Μείωση της αρτηριακής πίεσης: Αρκετές μελέτες που εξετάζουν την επίδραση των εκχυλισμάτων ιβίσκου έχουν βρει ότι ο ιβίσκος μπορεί να μειώσει τη συστολική αρτηριακή σας πίεση. Μεταξύ όλων των καρδιακών παθήσεων, η υπέρταση είναι η πιο συχνή πάθηση και έχει καταστεί εξαιρετικά σημαντικό να βρεθούν μέτρα για την καταπολέμησή της. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν συμπεριλάβετε τσάι ιβίσκου, εάν παίρνετε ήδη αντιυπερτασικά φάρμακα.
  • Προλαμβάνει την αθηροσκλήρωση: Η αθηροσκλήρωση είναι μια κατάσταση όπου υπάρχει συσσώρευση λίπους στα αιμοφόρα αγγεία σας, το οποίο σε περίπτωση ρήξης μπορεί να είναι θανατηφόρο. Ο προληπτικός ρόλος του ιβίσκου ασκείται με τη μείωση της χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης ή της κακής χοληστερόλης που συσσωρεύεται σε υψηλές ποσότητες.
  • Μειώνει την οξείδωση της κακής χοληστερόλης: Ο κύριος κίνδυνος συσσώρευσης λίπους έγκειται στην οξείδωσή τους. Όταν η συσσωρευμένη κακή χοληστερόλη οξειδώνεται οδηγεί σε αθηροσκλήρωση και πιθανό κίνδυνο για διάφορα άλλα καρδιακά προβλήματα. Ένας εύκολος τρόπος για την πρόληψη της οξείδωσης είναι η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε αντιοξειδωτικά. Λάβετε υπόψη ότι δεν χρειάζεστε ένα αντιοξειδωτικό συμπλήρωμα για αυτό το αποτέλεσμα, η τροφή σας είναι τα πάντα.

  • Καταπολεμά τις φλεγμονές: Εκτός από την υψηλή χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση, η φλεγμονή ενέχει επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Η φλεγμονή δεν είναι στην πραγματικότητα κακό. Είναι ο αμυντικός μηχανισμός μέσω του οποίου το σώμα σας καταπολεμά τη μόλυνση. Ωστόσο, η χρόνια φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει πλάκες στα αιμοφόρα αγγεία και μπορεί να τραυματίσει τους ιστούς σας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε εύκολα να αποτρέψετε το σώμα σας από το να μπει σε αυτή την κατάσταση ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή και τρόπο ζωής για την καρδιά. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο ιβίσκος εμφανίζει αντιφλεγμονώδη δράση που μπορεί να είναι καρδιοπροστατευτική.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ