Μαμαδίστικα τρουφάκια για εσένα που δεν τρως μελομακάρονα

Ο κόσμος τριγύρω σου τρώει non stop μελομακάρονα και κουραμπίεδες και εσύ μένεις απλή θεατής. Δε σου αρέσουν, δε σε καταλαβαίνουμε αλλά μπορούμε να σε βοηθήσουμε. Σε μία instagram κοινωνία που οι φίλες σου ανεβάζουν τις συνταγές τους εσύ ψάχνεις κάτι να κάνεις, σήμερα που δε δουλεύεις κιόλας.

Τρουφάκια σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού. Η συνταγή είναι πανεύκολη και τρέξε να τη φτιάξεις αμέσως.

Συνταγή:

° 80 γρ βούτυρο
° 3κ.σ άχνη ζάχαρη
° 100ml γάλα

° 3 κ.σ σκόνη κακάο
° πακέτο πτι-μπερ (μπισκότα)
° 1κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
°1 κ.σ φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά.. μπορείς και καρύδια αν θες)
Τρούφα σοκολάτα ή νιφάδες σοκολάτας για την επικάλυψη

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε και θρυμματίζουμε τα μπισκότα με το χέρι σε μικρά κομματάκια ακόμα και κάποια σε σκόνη και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με την άχνη το κακάο και στο τέλος προσθέτουμε το γάλα . Έπειτα, θα δεις πως σε 5 λεπτά αυτό θα αρχίσει να πήζει .

Τότε το βγάζουμε από το μάτι και το προσθέτουμε στα μπισκότα .

Ρίχνουμε το αμύγδαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά και αφού ενωθούν όλα μας τα υλικά πλάθουμε μπαλάκια βουτάμε στην τρούφα και διατηρούμε στην συντήρηση.

Τα τρουφάκια σου μέσα σε λίγες ώρες θα είναι έτοιμα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here