Τουρκία: Διπλωματικό θρίλερ με την κυπριακή αποστολή διάσωσης – «Έχουν καλυφθεί οι ανάγκες…» απαντά η Άγκυρα


Νέα ανατροπή με την αποστολή διάσωσης που θα έστελνε η Κύπρος στην Τουρκία.  Τελικά, η κυπριακή αποστολή που επρόκειτο να συμβάλλει στις προσπάθειες διάσωσης όσων επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό δεν αναχώρησε για την Τουρκία, καθώς, όπως δήλωσε, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου Δημήτρης Δημητρίου, η Τουρκία ειδοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας πως οι ανάγκες της έχουν – για την ώρα τουλάχιστον – καλυφθεί.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Δημητρίου είπε πως η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετώπισε το θέμα καθαρά από την ανθρωποκεντρική του πλευρά και ήταν από την αρχή έτοιμη να βοηθήσει, χωρίς την παραμικρή πολιτική διάσταση. Η αποστολή της Κύπρου που ήταν έτοιμη να αναχωρήσει για την Τουρκία αποτελείτο από 17 άτομα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή, η Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας έθεσε στη διάθεση του Μηχανισμού ομάδα διάσωσης ελαφρού τύπου, προς υποβοήθηση των προσπαθειών διάσωσης. Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, η εν λόγω προσφορά απορρίφθηκε, καθώς οι ανάγκες, στο παρόν τουλάχιστον στάδιο απαιτούν την άμεση αποστολή βαρέως τύπου εξειδικευμένων ομάδων διάσωσης.

Την Τετάρτη όμως, η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία.

Την σχετική πληροφορία έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου, του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου. «Η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε προ ολίγου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία», έγραψε.

Όπως φαίνεται όμως, τα πράγματα άλλαξαν ξανά…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ