Σεισμός στην Τουρκία: Το σπαρακτικό «αντίο» της μητέρας στη νεκρή κόρη της – Εικόνες απόλυτης συντριβής


Εικόνες γροθιά στο στομάχι από την Τουρκία, η οποία μετρά χιλιάδες νεκρούς από τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ τα ξημερώματα της Δευτέρας. Συντετριμμένη, μία μητέρα από την Συρία φιλά τρυφερά το χέρι της νεκρής κόρης της, στην πόλη Ρεϊχανλί, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Οι συγκλονιστικές εικόνες αποτυπώνουν την καταστροφή και την απέραντη θλίψη που βιώνουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, των οποίων τα αγαπημένα πρόσωπα χάθηκαν στους φονικούς σεισμούς, που έπληξαν Τουρκία και Συρία.

Ο φωτορεπόρτερ καταγράφει την μητέρα, που δεν κατονομάζεται, να κοιτάζει με απόγνωση καθώς οι διασώστες φορτώνουν το άψυχο σώμα του μικρού κοριτσιού της σε μια ειδική σακούλα, προκειμένου να την μεταφέρουν με βαν στη Συρία, όπου θα γίνει η ταφή της.

Βυθισμένη στο πένθος, ρίχνει μια τελευταία ματιά στην κόρη της πριν κλείσει το φερμουάρ της σακούλας. Αργότερα, ο φωτογραφικός φακός την καταγράφει να ακουμπάει το κεφάλι της στο πλάι του βαν, σφίγγοντας το χερούλι της πόρτας με μία έκφραση στο πρόσωπό της, που αποτυπώνει την απόλυτη συντριβή.

Τουρκία σεισμός

Τουρκία σεισμός

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία έχει προκαλέσει τον θάνατο περίπου 20.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τις αρχές των δύο χωρών.

Στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σκοτώθηκαν σε 16.546 άνθρωποι. Στη Συρία, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το υπουργείο Υγείας της χώρας, έκαναν λόγο για 1.347 νεκρούς και 2.295 τραυματίες, αλλά μόνο στις περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, υπολογίζεται ότι έχουν ανασυρθεί νεκροί μέχρι τώρα 2.000 άνθρωποι.

Οι εκτιμήσεις για τις τελικές διαστάσεις που θα λάβει η τραγωδία αυτή, είναι εφιαλτικές, καθώς είναι ανυπολόγιστος ο αριθμός των ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα σπιτιών και κτιρίων, που κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα στις δύο χώρες.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ