Η Ιαπωνία θα δαπανήσει $243 δισ. για περισσότερα F-35, υποβρύχια, UASs κτλ τα επόμενα 5 χρόνια

Η Ιαπωνία σκοπεύει να προμηθευτεί περισσότερα αεροσκάφη F-35, μη επανδρωμένα ελικόπτερα, υποβρύχια κτλ, συνολικού κόστους $243 δισεκατομμυρίων για τα πέντε επόμενα οικονομικά έτη.

Τα επίσημα έγγραφα, που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη και εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο του Ιάπωνα πρωθυπουργού Shinzo Abe, είναι γνωστά ως «Μεσοπρόθεσμο Αμυντικό Πρόγραμμα» ή MTDP, και καλύπτουν τις εξοπλιστικές απαιτήσεις της χώρας για τα επόμενα πέντε οικονομικά έτη, σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων τόσο με την Κίνα, όσο και με την Βόρεια Κορέα.

Τα νέα που προέκυψαν από το MTDP ήταν η επιθυμία της Ιαπωνίας να αποκτήσει επιπλέον 105 F-35, στα οποία θα περιλαμβάνονται 42 F-35B βραχείας απογείωσης/καθέτου προσγείωσης (STOVL), που προφανώς προορίζονται να εξοπλίσουν το «αντιτορπιλικό επιχειρήσεων πολλαπλών σκοπών/ελικοπτεροφόρο/σύντομα αεροπλανοφόρο» Izumo και το «αδερφό» πλοίο Kaga.

Εκτός από τις τροποποιήσεις των δύο «αντιτορπιλικών ελικοπτεροφόρων» της κλάσης Izumo, η Ιαπωνία σκοπεύει να αγοράσει 12 επιπλέον P-1 Kawasaki, 3 ακόμη Kawasaki C-2 και αριθμό ελικοπτέρων CH-47JA Chinook, τα οποία συναρμολογούνται τοπικά από την Kawasaki με άδεια από την κατασκευάστρια Boeing. Θα αγοραστούν επίσης δυο επιπλέον συστήματα Aegis Ashore, στα πλαίσια βελτίωσης της αντιβαλλιστικής άμυνας της χώρας.

Η Ιαπωνία φέρεται επίσης να ενδιαφέρεται για το μη επανδρωμένο ελικόπτερο MQ-8 Fire Scout για να εξοπλίσει τα υπό ναυπήγηση νέα αντιτορπιλικά της. Παράλληλα, υπάρχει προοπτική αύξησης του στόλου των υποβρυχίων (κλάσεις Soryu και Oyashio) από 18 σε 22 σκάφη.

To MTDP καλύπτει επίσης δαπάνες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, του ηλεκτρονικού πολέμου και της χρήσης δορυφόρων για στρατιωτικούς σκοπούς.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here