Σεισμός στην Τουρκία: Συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης των εγκλωβισμένων στην Αντιόχεια


Διασώστες από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα προσπαθούν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα συντρίμμια στην Αντιόχεια μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία – Το Newsbomb.gr στο σημείο που γίνονται οι προσπάθειες διάσωσης

Για 5η ημέρα συνεχίζονται οι προσπάθειες των διασωστών να βρουν όσους περισσότερους ζωντανούς μπορούν κάτω από τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία.

Παράλληλα συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των δυνάμεων που αναγκάζονται να αφήσουν νεκρούς προκειμένου να βρουν όσους έχουν αντέξει στα χαλάσματα των κτιρίων. Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 18.342 ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 74.242, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τουρκικής υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 75.780 θύματα του σεισμού έχουν απομακρυνθεί από τις πληγείσες περιοχές στη νότια Τουρκία και περισσότεροι από 121.000 άνθρωποι εργάζονται στις επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής βοήθειας στους πληγέντες. Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα έχουν σημειωθεί 1.509 μετασεισμοί.

Το Newsbomb.gr στα συντρίμμια της Αντιόχεια στην Τουρκία

Το Newsbomb.gr βρίσκεται στην Αντιόχεια, εκεί όπου ένα ζευγάρι Ελλήνων βρίσκεται ακόμα εγκλωβισμένο κάτω από τα συντρίμμια και αγνοείται.

Όπως ανέφεραν μάρτυρες, πρόκειται για έναν Έλληνα, παντρεμένο με ορθόδοξη γυναίκα από τη Συρία. Το ζευγάρι βρισκόταν στην περιοχή την ώρα της σεισμικής δόνησης των 7,8 Ρίχτερ.

Αναφέρεται επίσης ότι οι φωνές τους ακούγονταν τις πρώτες ημέρες, αλλά πλέον δεν έχουν δώσει κάποιο ίχνος ζωής. Οι συγγενείς τους απευθύνουν έκκληση για βοήθεια στις ελληνικές Αρχές και την ΕΜΑΚ που βρίσκονται εκεί και ενισχύουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Συγγενής του άνδρα ανέφερε επίσης ότι επικοινωνήσει και με το Ελληνικό Προξενείο ζητώντας βοήθεια, καθώς πιστεύει ότι ακόμα υπάρχει χρόνος να σωθεί το ζευγάρι. Η απάντηση του Ελληνικού προξενείου ήταν ότι παρακολουθεί το ζήτημα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ