Εσύ ξέρεις τι κάνει το κάθε προϊόν ομορφιάς;

Οροί, κρέμες, μάσκες, έλαια, boosters, tones – η λίστα με τα προϊόντα περιποίησης που υπάρχουν εκεί έξω είναι ατελείωτη. Είναι όλα απαραίτητα σε όλες; Κάνει κάποιο την ίδια «δουλειά» με κάποιο άλλο;

Ξέρουμε πόσο δύσκολη μπορεί να σας φαίνεται η επιλογή αν δεν γνωρίζετε τι κάνει το κάθε ένα από αυτά, για αυτό αποφασίσαμε να σας βοηθήσουμε δημιουργώντας ένα mini guide.

Ορός
Απορροφάται στο λεπτό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε άμεσα να φορέσετε άλλο ενυδατικό ή προστατευτικό προϊόν χωρίς να επιβαρύνετε την επιδερμίδα. Καθώς οι φόρμουλες και οι χρήσεις τους είναι πολλές, είναι κατάλληλος για κάθε τύπο και ανάγκη επιδερμίδας αν διαλέξετε σωστά.

Συμπύκνωμα
Πιο ελαφρύ από τον ορό και με πιο δροσερή υφή, το συμπύκνωμα είναι ιδανικό για επιδερμίδες που χρειάζονται εντατική θεραπεία αφού μεταφέρει πιο γρήγορα τα συστατικά από ότι οι οροί.

Κρέμα
Είναι η πιο δημοφιλής υφή. Απαλή, μεταξένια και απόλυτα ικανοποιητική ταιριάζει σε όλους τους τύπους επιδερμίδας.

Πλούσια κρέμα
Είναι ιδανική για τις ξηρές ή πολύ ώριμες επιδερμίδες που έχουν ανάγκη για επιπλέον θρέψη. Ακόμα κι αν η αίσθηση σας ξετρελαίνει μην την επιλέξετε αν έχετε λιπαρό δέρμα.

Fluid Κρέμα
Ελαφριά και δροσερή υφή που δεν επιβαρύνει την επιδερμίδα. Ιδανική για λιπαρά δέρματα και δέρματα με ευαισθησίες αλλά ανεπαρκής για ξηρές επιδερμίδες.

Κρέμα gel
Η ενδιάμεση λύση για τις επιδερμίδες που δεν ικανοποιούνται από τις πλούσιες ή fluid κρέμες. Μεταφέρει τα συστατικά βαθιά όπως μια πλούσια κρέμα αλλά αφήνει την επιδερμίδα ανάλαφρη και χωρίς λιπαρότητα.

Έλαιο
Η πιο πλούσια υφή από όλες είναι ιδανική για επιδερμίδες με αυξημένες ανάγκες (ώριμες, ξηρές, με ερεθισμούς) αφού μεταφέρει τα συστατικά βαθιά και μαλακώνει επιπλέον το δέρμα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here