Νέα Υόρκη: Σταματά τις απαιτήσεις για μάσκα υγειονομικής περίθαλψης COVID-19


Αξιωματούχοι της πολιτείας της Νέας Υόρκης δήλωσαν ότι θα επιτρέψουν την άρση των απαιτήσεων μάσκας που σχετίζονται με την COVID-19 για το προσωπικό και τους επισκέπτες σε νοσοκομεία και άλλες εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης την Κυριακή. Ο Αναπληρωτής Επίτροπος Υγείας Δρ. Τζέιμς ΜακΝτόναλντ είπε ότι ενώ η πανδημία δεν έχει τελειώσει, «προχωράμε σε μια μετάβαση».

«Όπως κάνουμε, και με ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια, θεραπείες και πολλά άλλα, είμαστε σε θέση να άρουμε την απαίτηση κάλυψης της πολιτείας σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης», ανέφερε ο McDonald σε δήλωση. Η απόφαση που ανακοινώθηκε την Πέμπτη έρχεται καθώς οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να χαλαρώνουν τους κανόνες που θεσπίστηκαν κατά τις πιο έντονες ημέρες της πανδημίας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η πόλη της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι δεν θα απαιτεί πλέον εμβολιασμούς κατά της COVID-19 για την αστυνομία, τους πυροσβέστες, τους δασκάλους και άλλους δημοτικούς υπαλλήλους. Ο αριθμός των νοσηλειών της COVID-19 σε όλη την πολιτεία μειώνεται σταθερά φέτος και από την Πέμπτη ήταν 2.176.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι συμβούλεψαν τα νοσοκομεία, τα γηροκομεία, τα κέντρα θεραπείας και άλλες εγκαταστάσεις να θεσπίσουν τους δικούς τους κανόνες κάλυψης σύμφωνα με τις οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ