Διατροφή: Τα παιδιά λαμβάνουν τη σωστή διατροφή;


Τα μικρά παιδιά της Αμερικής δεν παίρνουν αρκετά φρούτα και λαχανικά, αλλά καταναλώνουν πάρα πολλά ζαχαρούχα ποτά, δείχνει μια νέα κυβερνητική έκθεση πολιτείας προς πολιτεία. Για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, η έρευνα ρώτησε τους γονείς περισσότερων από 18.000 παιδιών ηλικίας μεταξύ 1 και 5 ετών σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών τους.

Τι τροφές λαμβάνουν τα παιδιά;

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε εκτιμήσεις σε κρατικό επίπεδο για αυτές τις συμπεριφορές», είπε στο CNN η ανώτερη συγγραφέας της μελέτης Heather Hamner, ανώτερη επιστήμονας υγείας στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. «Είναι μια πραγματικά καλή στιγμή να σκεφτούμε τα προγράμματα και τις πολιτικές που εφαρμόζουν τα κράτη και τους τομείς στους οποίους μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται και να βελτιώνονται για να κάνουν το διατροφικό περιβάλλον όσο το δυνατόν καλύτερο για τα μικρά παιδιά μας».

Σχεδόν τα μισά παιδιά δεν έτρωγαν ούτε ένα λαχανικό κάθε μέρα, η έκθεση δημοσιεύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου στη δημοσίευση του CDC Morbidity and Mortality Weekly Reportfound. Στη Λουιζιάνα, το 64% των παιδιών δεν έτρωγαν ένα λαχανικό καθημερινά. Περίπου το ένα τρίτο των παιδιών συνολικά δεν έτρωγαν φρούτα κάθε μέρα. Στη Λουιζιάνα, αυτό ήταν το ήμισυ όλων των παιδιών. Τα μικρά παιδιά στο Βερμόντ έτρωγαν τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Εν τω μεταξύ, περίπου το 57% των παιδιών συνολικά έπιναν τουλάχιστον ένα ζαχαρούχο ρόφημα κάθε εβδομάδα. Στο Μισισιπή, αυτό ήταν σχεδόν 80%. Στο Μέιν, ήταν 38,6%.

«Σε σύγκριση με τα παιδιά που ζούσαν σε νοικοκυριά με επάρκεια τροφίμων, εκείνα που ζούσαν σε νοικοκυριά με οριακή ή χαμηλή τροφική επάρκεια είχαν λιγότερες πιθανότητες να καταναλώσουν ένα καθημερινό φρούτο ή λαχανικό και ήταν πιο πιθανό να καταναλώσουν ποτά με ζάχαρη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας», η έκθεση. είπε. Τα μικρότερα παιδιά στην έρευνα είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν φάει ένα φρούτο ή λαχανικό κάθε μέρα και λιγότερο πιθανό να έχουν πιει ένα ζαχαρούχο ρόφημα.

Οι ερευνητές βρήκαν κενά που σχετίζονται με τη φυλή και την τροφική επάρκεια του νοικοκυριού, συμπεριλαμβανομένου του ότι οι γονείς μαύρων παιδιών ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν ότι τα παιδιά τους δεν έτρωγαν ένα φρούτο ή ένα λαχανικό κάθε μέρα. Οι γονείς λευκών παιδιών ήταν λιγότερο πιθανό να το αναφέρουν.

Μια δίαιτα γεμάτη με φρούτα και λαχανικά – είτε φρέσκα, κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα – μπορεί να προσφέρει σημαντικά θρεπτικά συστατικά και να υποστηρίξει την ανάπτυξη του παιδιού. Οι διατροφικές οδηγίες για παιδιά ηλικίας 2 έως 3 ετών περιλαμβάνουν ένα φλιτζάνι καθημερινά φρούτα και λαχανικά. Οι ηλικίες 4 έως 8 ετών θα πρέπει να έχουν 1,5 φλιτζάνι φρούτα και λαχανικά καθημερινά.

Οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι αυτό θα συμβεί, είπε ο Hamner. «Διαπιστώσαμε ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 10 φορές για ένα παιδί να δοκιμάσει ένα νέο φαγητό πριν του αρέσει», είπε στο CNN. «Το να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να εκθέσουμε τα μικρά παιδιά σε μια μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών είναι ένα σημαντικό κομμάτι».

Ο περιορισμός των τροφίμων και των ποτών με υψηλή προσθήκη σακχάρων είναι επίσης σημαντικός επειδή σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων και κακής οδοντικής υγείας, σύμφωνα με την έκθεση. «Ένα από τα πράγματα που είναι πραγματικά σημαντικό είναι αυτές οι πρώιμες διατροφικές συμπεριφορές», είπε ο Hamner. “Αυτό είναι πραγματικά όταν τα παιδιά βάζουν τα θεμέλια για ορισμένες από αυτές τις διατροφικές συμπεριφορές, οπότε ξεκινώντας δυνατά και φροντίζοντας να δημιουργούν αυτές τις υγιεινές συμπεριφορές… αυτό θα τα διαμορφώσει καθώς περνούν στην εφηβεία και την ενηλικίωση.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ