Παππούδες εγγόνια: Φροντίζοντας τον εαυτό σας ενώ μεγαλώνετε τα εγγόνια σας


Υπολογίζεται ότι περίπου 1 εκατομμύριο παππούδες στην Ελλάδα πρωτοστατούν στην ανατροφή των εγγονιών τους. Περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 18 ετών ζουν στο σπίτι των παππούδων τους τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Η εστίαση των παππούδων θα πρέπει να γίνετε στη σωματική, ψυχική και οικονομική τους υγεία και ευμάρεια, γιατί είναι πολύ κρίσιμη λόγω ηλικίας αλλά και για το γεγονός ότι είστε ο κύριος φροντιστής του εγγονιού σας.

Είναι εύκολο να σε καταβάλλει το γεγονός ότι πρέπει να μεγαλώσεις τα εγγόνια σου ή ακόμα και να τα έχεις πολλές ώρες σπίτι σου μέχρι να σχολάσουν οι γονείς τους από την δουλειά. Παρόλο που έχετε μεγαλώσει παιδιά, η ζωή σας θα αλλάξει ριζικά και ιδιαίτερα τώρα που είστε σε μια μεγαλύτερη ηλικία και έχετε ανάγκη από περισσότερα πράγματα. Μια έξυπνη ιδέα για να ανταπεξέλθετε σε ένα τόσο δύσκολο έργο είναι να αποκτήσετε φυσική κατάσταση καθώς αναλαμβάνετε τον νέο ρόλο της ανατροφής των εγγονιών σας. Θα σας δώσει μια ιδέα για τις προκλήσεις της υγείας σας και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορεί να χρειαστεί να κάνετε μέχρι τα εγγόνια σας να μεγαλώσουν. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις ετήσιες επισκέψεις ευεξίας στον γιατρό σας και τυχόν προληπτικές εξετάσεις που αυτός συνιστά.

Η διατήρηση της υγείας θα σας βοηθήσει να συμβαδίσετε με τις προκλήσεις της επαναφοράς στον ρόλο της ανατροφής των εγγονιών σας, αλλά θα σας επιτρέψει επίσης να δώσετε ένα καλό παράδειγμα για τα εγγόνια σας να ζήσουν μια καλή ζωή και με καλό status υγείας. Μην υιοθετήσετε τη συνήθεια να τρώτε ό,τι θέλουν τα εγγόνια σας. Τρώτε και σερβίρετε ισορροπημένα γεύματα που είναι υγιεινά και θρεπτικά, αλλά και πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες και άπαχη πρωτεΐνη. Μιλήστε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης και μετά παραμείνετε σε φόρμα για να συμβαδίσετε με τα εγγόνια σας. Παίξτε μαζί τους την ώρα της άσκησής σας, ενσωματώνοντας στη ρουτίνα σας βόλτες με ποδήλατο και παιχνίδια στην ύπαιθρο.

Τέλος, μπείτε σε μια ρουτίνα να κοιμάστε και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα ακόμα και αν είναι Σαββατοκύριακο. Κοιμηθείτε σίγουρα οκτώ ώρες κάθε βράδυ. Αυτή η ρουτίνα θα βοηθήσει επίσης τα εγγόνια σας να εγκατασταθούν σε μια καθημερινή ρουτίνα και να είναι πιο ξεκούραστα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ