Φυλακή υγεία: Πώς να φροντίσετε την ψυχική σας υγεία στη φυλακή


Η ψυχική υγεία του καθενός παρουσιάζει διακυμάνσεις. Όλοι έχουμε στιγμές που νιώθουμε πεσμένοι, πιεσμένοι ή φοβισμένοι. Τις περισσότερες φορές, αυτά τα συναισθήματα περνούν, αλλά μερικές φορές εξελίσσονται σε πιο σοβαρό πρόβλημα. Ο αυτοτραυματισμός είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στη φυλακή. Αν και τα στατιστικά στοιχεία για τον αυτοτραυματισμό είναι υψηλότερα για τις γυναίκες από τους άνδρες στη φυλακή, μπορείτε να ζητήσετε υποστήριξη από την ομάδα ψυχικής υγείας εάν ο αυτοτραυματισμός είναι ένα πρόβλημα για εσάς. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχική μας υγεία. Δύο τομείς που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ψυχική μας υγεία είναι το πένθος και η κατάχρηση ουσιών.

Το να είσαι στη φυλακή μπορεί να είναι μια πολύ δύσκολη εμπειρία. Το περιβάλλον, οι κανόνες και οι κανονισμοί και η έλλειψη προσωπικού ελέγχου μπορούν όλα να επηρεάσουν την ψυχική σας υγεία. Γενικά, οι κρατούμενοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κακή ψυχική υγεία. Οι ηλικιωμένοι κρατούμενοι, τα άτομα με σωματική ή μαθησιακή αναπηρία και άλλες ευάλωτες ομάδες κινδυνεύουν ιδιαίτερα να βιώσουν κακή ψυχική υγεία ενώ βρίσκονται στη φυλακή. 

Όταν οι άνθρωποι νιώθουν θλίψη ή κατάθλιψη, μπορούν να παραμελήσουν τον εαυτό τους. Το να τηρούμε τακτικές ρουτίνες υγιεινής, όπως το πλύσιμο, το ξύρισμα και το να φοράμε καθαρά ρούχα είναι συχνά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όταν αγωνιζόμαστε με την ψυχική μας υγεία. Οι κρατούμενοι μάς λένε ότι είναι δύσκολο να αποκτήσουν κίνητρο να φροντίσουν την εμφάνισή τους όταν αισθάνονται χαμηλοί. Το να είμαστε απεριποίητοι και απεριποίητοι μπορεί να επηρεάσει το πώς σκέφτονται οι άλλοι για εμάς και να οδηγήσει σε μια ακόμη πιο έντονη αίσθηση απομόνωσης. Η οικοδόμηση μιας τακτικής ρουτίνας υγιεινής μπορεί να συμβάλει στη συνοχή στη ζωή σε ένα περιβάλλον φυλακής. Το ντους και το ξύρισμα κάθε μέρα είναι απλοί στόχοι που κάνουν μεγάλη διαφορά στην αυτοεκτίμησή μας. Αυτά μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην προστασία του εαυτού μας από την κακή ψυχική υγεία. Το ίδιο ισχύει και για την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Τρώτε τρία κανονικά γεύματα την ημέρα ακόμα και όταν είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε όπως και να πίνετε άφθονο νερό. Αν είναι εφικτό προσπαθήστε να συμπεριλάβετε πολλά διαφορετικά είδη φρούτων και λαχανικών ή έστω μια «Υγιεινή Επιλογή» τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Τρώτε λιγότερα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη καθώς δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι μια δίαιτα που είναι καλή για τη σωματική σας υγεία είναι επίσης καλή για την ψυχική σας υγεία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ