Τα 10 πράγματα που θα κρατήσεις από το 2018


Ακόμα και αν το 2018 ήταν η καλύτερη χρονιά της ζωής σου (το εύχομαι) ή και η χειρότερη, μένουν λίγες μονάχα μέρες για να τελειώσει. Και όπως από κάθε χρονιά σίγουρα θέλεις να πετάξεις πολλά και να κρατήσεις αυτά που σε άγγιξαν. Όσα άξιζαν ταλαιπωρίες, ξενύχτια, προσπάθειες και κούραση.

Δεν έχει τόση σημασία πώς σε βρήκε το ’18, αλλά σε τι φάση είσαι τώρα που τελειώνει. Τι έμαθες, τι πέταξες και τι θέλεις να κρατήσεις σφιχτά σαν φυλαχτό.

Τι θα κρατήσεις λοιπόν;

Αυτούς που σου στάθηκαν στα δύσκολα
Μπορεί να είναι οι ίδιοι αυτοί που δε χάθηκαν ποτέ από το πλευρό σου. Όμως τίποτα δε είναι δεδομένο. Μπορεί στα δύσκολα να βρήκες ένα guest friend που ακόμα και αν δε γνωριζόσασταν τόσο καλά σου πρόσφερε ώμο για να κλάψεις ή χέρι για να ξανασταθείς στα πόδια σου. Είναι τόσο απρόβλεπτη η ζωή άλλωστε.

Έναν έρωτα που μάλλον ήρθε για να μείνει
Αν το 2018 σ’ έβγαλε από τον κόσμο των singles και είσαι ερωτευμένη στο φουλ, τότε έχεις κάθε λόγο να χαμογελάς στη χρονιά που φεύγει.

Αυτά που έμαθες
Δυστυχώς η γνώση δεν έρχεται δίχως κόπο και χωρίς απώλειες. Αλλά αν κάτι αξίζει στο χρόνο που τρέχει και δεν μπορούμε να πατήσουμε pause όταν θέλουμε, είναι να μαθαίνουμε περισσότερα. Να ανεβαίνουμε κάθε μέρα ένα σκαλοπατάκι έστω και μικρό πιο πάνω απ ότι ήμασταν χτες. Μπορεί να έμαθες να διαχειρίζεσαι τις δύσκολες καταστάσεις στο χώρο που εργάζεσαι και πλέον οι άλλοι μπορούν να στηρίζονται επάνω σου. Ή να ωρίμασες και να έγινες μια πολύ δοτική και υποστηρικτική φίλη. Όποια και αν είναι η αλλαγή σίγουρα θα είναι κάτι που αξίζει να κρατήσεις.

Tις στιγμές που υπερασπίστηκες κάποια θέλω σου
Είναι αυτές οι άκρως akward στιγμές που γίνεσαι πανύψηλη και ετοιμόλογη και χωρίς φόβο (αλλά με πολύ πάθος είμαι σίγουρη) υπερασπίστηκες τα θέλω σου. Διεκδίκησες τη θέση που σου αξίζει στον έρωτα, τη δουλειά σου ακόμα και τη σειρά σου την τράπεζα.

Την καλύτερή συμβουλή που σου έδωσαν
Πάντα υπάρχουν στιγμές και άνθρωποι για να εμπνευστείς και να πάρεις κουράγιο για να φτάσεις στο τέρμα. Είναι συνήθως τότε που προσπαθείς να αποφύγεις αυτό που δε γίνεται. Σε μια τέτοια στιγμή κάποιος πέρσι μου θύμισε πως «η αναβολή του τώρα οδηγεί στη χώρα του ποτέ». Κι έμεινα να αναρωτιέμαι αν μπορώ να οδηγήσω την κατάσταση στο ποτέ για να την αποφύγω.

Τις φορές που ζήτησες συγγνώμη
Παρεξηγημένη λέξη γιατί κρύβει ευθύνες μέσα της. Όμως αν κατάφερες να σταθείς όρθια και να παραδεχτείς τα λάθη σου σε όποιον και για όποιον λόγο είναι σημάδι πως ωρίμασες. Πώς δε φοβάσαι να τσαλακωθείς.

Όταν βοήθησες κάποιον
Καμιά φορά μοιάζεις να έχεις αυτό το μαγικό ραβδί και το χαμόγελο των άλλων εξαρτάται από το κατά πόσο είσαι διατεθειμένη να κουνήσεις σωστά. Και όταν αυτό συμβαίνει νιώθεις σαν να προσφέρεται σε σένα αυτή η βοήθεια. Νιώθεις τυχερή που βοήθησες. Αυτόν που βρέθηκε στο δρόμο σου, αυτόν που σου ζήτησε να τον βοηθήσεις σε κάτι.

Όταν κατάφερες να φύγεις
Από κάπου που ήθελες να μείνεις, αλλά δε σε κρατούσαν. Από κάπου που δεν είχε δρόμο αλλά έβγαζε σε αδιέξοδο. Μπορεί να ήταν δουλειά, σχέση, φιλία, σπίτι που πλέον δε σε γέμιζε.

Όταν γέλασες δυνατά
Πότε ήταν η τελευταία φορά που γέλασες με την ψυχή σου; Σαν να μην υπάρχει αύριο, σαν να σταμάτησε ο χρόνος στο χτες. Σχολικό γέλιο χωρίς σκοτούρες και στρες. Σίγουρα θυμάσαι.

Αυτά που πέτυχες
Έλα χειροκρότημα, πάμε λίγο. Ό,τι και να είχες βάλει στο πρόγραμμα από το πιο μικρό στο πιο μεγάλο αν τα πέτυχες είναι ένα μεγάλο +. Ακόμα και αν το μεγαλύτερό σου κατόρθωμα ήταν να μείνεις πιστή σ’ ένα πρόγραμμα διατροφής ή να κόψεις το κάπνισμα ή μια προαγωγή. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να κλείνει μια χρονιά με επιτυχημένους στόχους, με άδειο χαρτί, με νέα όνειρα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ