Ποιους κινδύνους προκαλούν οι ψεύτικες βλεφαρίδες


Οι γυναίκες κάνουν τα πάντα για να δείχνουν όμορφες και θελκτικές. Για να τονίσουν τα μάτια τους δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ψεύτικες βλεφαρίδες αγνοώντας τους τυχόν κινδύνους.

Η χημική ουσία φορμαλδεΰδη που χρησιμοποιείται για να κολλήσουν οι τεχνητές βλεφαρίδες μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις φυσικές. Η πίεση που εφαρμόζεται, οδηγεί σε κατεστραμμένα θυλάκια βλεφαρίδων και τις κάνει τόσο εύθραυστες που μπορούν εύκολα να σπάσουν. Οι ερεθιστικές αυτές ουσίες προκαλούν επίσης αποβολή των φυσικών βλεφαρίδων, πολύ πριν έρθει η φυσιολογική στιγμή για να πέσουν.

Παγιδεύουν την βρωμιά

Η βλεφαρίδα έχει σκοπό να εμποδίζει τη βρωμιά και τις επιβλαβείς για τον οργανισμό ουσίες να εισέρχονται σ’ αυτόν μέσω του ματιού. Όμως, η τεχνητή βλεφαρίδα δεν μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο. Αντίθετα, μπορεί να γίνει το «σπίτι» πολλών βλαπτικών παραγόντων που μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφικές συνέπειες για το μάτι, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και σε τύφλωση.

Αλλεργία

Ο ερεθισμός από το συγκολλητικό υλικό που χρησιμοποιείται, μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργικές αντιδράσεις που περιλαμβάνουν επιπεφυκίτιδα, κερατίτιδα και ερυθρότητα του οφθαλμού. Το κοκκίνισμα του ματιού είναι η πιο κοινή παρενέργεια της τεχνητής βλεφαρίδας.

Δυσκολία στην καθημερινότητα

Οι τεχνητές βλεφαρίδες ίσως εμποδίζουν την εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων, όπως το πλύσιμο του προσώπου, το μπάνιο, ή ακόμα σωματικών δραστηριοτήτων όπως το κολύμπι κ.λπ. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που έχουν κολλήσει τεχνητές βλεφαρίδες και τις χρησιμοποιούν μόνιμα, ακριβώς επειδή εξαιτίας τους έχασαν τις φυσιολογικές τους βλεφαρίδες.

Πως φροντίζουμε τις ψεύτικες βλεφαρίδες

Ξεκινήσατε να φοράτε ψεύτικες βλεφαρίδες, αλλά αναρωτιέστε για την συντήρηση τους. Μάθετε ό,τι χρειάζεστε.

Κορίτσια μου, οι βλεφαρίδες που κολλάνε μόνες τους έχουν ειδική κόλλα μόνες τους, αλλά την δεύτερη φορά που τις φοράμε είναι για πέταμα. Οι φυσικές βλεφαρίδες αντίστοιχα που μπαίνουν με την ειδική κόλλα, μπορούν αν χρησιμοποιηθούν πολλές φορές, ανάλογα με την συντήρηση που τους κάνετε. Αν τις τσακίζετε, δεν τις προσέχετε και δεν τις καθαρίζετε καλά συνήθως έχουν 7-10 φορές ζωή.

Για να τις συντηρήσετε πρέπει πρώτον να τις αφαιρείτε στην αρχή πριν ξεκινήσετε το ντεμακιγιάζ ώστε να μην τις καταστρέφετε. Κάθε φορά που τις αφαιρείτε να τις αφήνετε να στεγνώσει η κόλλα καλά και στην συνέχεια τραβάτε την κόλλα που βγαίνει ‘σαν τσίχλα’.

Με μία μπατονέτα εμποτισμένη σε ντεμακιγιάζ ματιών τις καθαρίζετε από τη μάσκαρα -με τη φορά της τρίχας- και αυτό μπορεί να γίνεται ανά δύο φορές που τις χρησιμοποιείτε, και στην συνέχεια είναι έτοιμες να ξαναφορεθούν όποτε θελήσετε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ