Μπάιντεν από Πολωνία: Η υποστήριξή μας προς την Ουκρανία παραμένει ακλόνητη


Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε τις χώρες του ΝΑΤΟ να συνεχίσουν να επαγρυπνούν για την Ουκρανία, λέγοντας μάλιστα ότι βρίσκεται σε «καλύτερη θέση από ποτέ»

Τον Πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα ευχαρίστησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, για την στήριξη του ίδιου καθώς και του πολωνικού λαού προς την Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη σχέση Βαρσοβίας – Κιέβου «κρίσιμη, κρίσιμη, κρίσιμη».

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τις χώρες του ΝΑΤΟ να συνεχίσουν να επαγρυπνούν για την Ουκρανία, λέγοντας μάλιστα ότι βρίσκεται σε «καλύτερη θέση από ποτέ».

Μιλώντας στο CNN ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε «έκανα σαφές ότι η δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πραγματική, και ένα χρόνο μετά θα έλεγα ότι το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότερο από ποτέ».

«Μπορώ με περηφάνια να πω ότι η υποστήριξή μας προς την Ουκρανία παραμένει ακλόνητη», συμπλήρωσε στη συνέχεια, ενώ αναφορικά με την Πολωνία ευχαρίστησε τη χώρα που υποδέχτηκε πάνω από ένα εκατομμύριο Ουκρανούς.

«Η σύνδεση ανάμεσα στον πολωνικό και τον αμερικανικό λαό είναι εξαιρετικά ισχυρή και βαθιά», είπε ακόμα ο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι αστειεύτηκε με τον Ντούντα ότι μεγάλωσε «έχοντας συνείδηση» ότι δεν έχει πολωνικό όνομα όπως πολλοί από τους γείτονές του στη γενέτειρά του.

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις, αλλά είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε μαζί», είπε ο Μπάιντεν.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ