Τραγικό συμβάν στο Ιράν: Δηλητηρίαζαν μαθήτριες για να τις αναγκάσουν να σταματήσουν την εκπαίδευση τους


Οι Αρχές προκειμένου να κλείσουν τα σχολεία θηλέων στην πόλη Κομ, νότια της Τεχεράνης δεν δίστασαν να δηλητηριάσουν με χημικό αέριο μικρά παιδιά που συνέχισαν να πηγαίνουν στα μαθήματά τους.

Σύμφωνα με δυτικά δημοσιεύματα, οι Αρχές κι όχι η κυβέρνηση της πόλης Κομ, χρησιμοποίησαν χημικό αέριο σε νεαρά κορίτσια που συνέχισαν να πηγαίνουν στα μαθήματά τους.

Οι Αρχές στα πρότυπα του θεοκρατικού καθεστώτος, ακολουθώντας το παράδειγμα των Ταλιμπάν, είχαν διατάξει τα κορίτσια να σταματήσουν την εκπαίδευσή τους στην πόλη του Κομ.

Εξαγριωμένοι οι γονείς

Οι γονείς εξαγριώθηκαν και η κυβέρνηση δια του υπουργού Υγείας παραδέχθηκε το συμβάν, ότι δηλαδή τα κορίτσια έχουν δηλητηριαστεί.

Παραδέχθηκε επίσης ότι χρησιμοποιήθηκε χημικό αέριο στρατιωτικής προέλευσης και ανακοίνωσε ότι δεν έχουν ακόμα συλλήψεις για το περιστατικό.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις που να συνδέονται με τις δηλητηριάσεις. Στις 14 Φεβρουαρίου, γονείς μαθητών που ήταν άρρωστοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κυβερνείο της πόλης για να «ζητήσουν εξηγήσεις» από τις αρχές, ανέφερε το IRNA.

Στις 15 Φεβρουαρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι τα υπουργεία Πληροφοριών και Παιδείας προσπαθούν να βρουν την αιτία των δηλητηριάσεων, ενώ ο γενικός εισαγγελέας Μοχάμαντ Τζαφάρ Μονταζερί διέταξε δικαστική έρευνα για τα περιστατικά αυτά, που καταγράφονται την ώρα που το Ιράν συγκλονίζεται από διαδηλώσεις μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, στις 16 Δεκεμβρίου, η οποία φυλακίστηκε με την κατηγορία για παραβίαση του αυστηρού κώδικα ενδυμασίας της χώρας για τις γυναίκες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ