Πέθανε ο ιστορικός ηγέτης της Καλαμάτας Σταύρος Παπαδόπουλος – Είχε φέρει στην Ελλάδα τον Οφορίκουε


Ο ιστορικός πρόεδρος της «Μαύρης Θύελλας», Σταύρος Παπαδόπουλος, έφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια. Είχε φέρει στην Καλαμάτα τη «χρυσή της φουρνιά» της, ενώ φημολογούνταν ότι είχε προσπαθήσει να υπογράψει ακόμα και τον… Ρονάλντο.

Στα 89 του χρόνια πέθανε ο Σταύρος Παπαδόπουλος, ιστορικός διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Καλαμάτας. Το τελευταίο χρονικά διάστημα νοσηλευόταν σε εντατική λόγω καρδιολογικών προβλημάτων.

Γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1934, στην Καλαμάτα, παιδί πολυμελούς οικογένειας. Συνέδεσε το όνομα του με την “Μαύρη Θύελλα”, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος για πολλά χρόνια και επί ημερών του έζησε μεγάλες στιγμές στην Α’ Εθνική.

Είχε φέρει στην Καλαμάτα αρκετούς Αφρικανούς παίκτες σε μικρή ηλικία, τους οποίους στη συνέχεια παραχώρησε στις μεγάλες ομάδες της Αθήνας, όπως ο Πίτερ Οφορίκουε και ο Ντέρεκ Μπόατενγκ. Ακόμα τους Άφο Ντούντου και Εμπενίζερ Χάγκαν.

Βασική του επιχειρηματική δραστηριότητα ήταν η εμπορία πολύτιμων λίθων με βάση τη Βραζιλία και το Χονγκ Κονγκ. Υπήρξε ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου “Filoxenia”, ενώ ασχολήθηκε και με τα μέσα ενημέρωσης διατελώντας μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΤ και ιδιοκτήτης της εφημερίδας “Σημαία”.

Τα τελευταία χρόνια ίδρυσε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα την σύγχρονη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων “Παπαδοπούλειον”. Η σορός του θα μεταφερθεί στην Καλαμάτα μέσα στην εβδομάδα για να γίνει η κηδεία του.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ