Άλεκ Μπάλντουιν: Μήνυση σε βάρος του για μετατραυματικό στρες από το πλήρωμα της ταινίας Rust


Άλεκ Μπάλντουιν: H μήνυση σε βάρος του ηθοποιού σημειώνει ότι οι ενάγοντες «αναζήτησαν ανεξάρτητα υποστήριξη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην ψυχική υγεία τους από το περιστατικό, με χαρακτηριστικά την αϋπνία, το άγχος, την κατάθλιψη αλλά και συμπτώματα διαταραχής μετατραυματικού στρες».

Νέα μήνυση σε βάρος του Άλεκ Μπάλντουιν αλλά και των παραγωγών της ταινίας κατέθεσαν τρία μέλη του συνεργείου της ταινίας «Rust» την Παρασκευή, υποστηρίζοντας ότι ο μοιραίος πυροβολισμός σε βάρος της Χαλίνα Χάτσινς το 2021 τους προκάλεσαν σωματικούς και ψυχολογικούς τραυματισμούς.

Η μήνυση, η οποία κάνει λόγο για αμέλεια και εκ προθέσεως πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας κατατέθηκε στο κρατικό δικαστήριο της Σάντα Φε από τον Ρος Αντίεγκο, την Ντόραν Κέρτιν και την Ρις Πράις.

Κατονομάζει τον Μπάλντουιν την εταιρεία του El Dorado Pictures και την Rust Movie Productions LLC ως κατηγορούμενους στην υπόθεση.

«Αυτοί οι τραυματισμοί προκλήθηκαν από την αδυναμία των κατηγορουμένων να ακολουθήσουν τους κανόνες ασφαλείας», σύμφωνα με τη μήνυση, που κατάφερε να εξασφαλίσει το περιοδικό People.

«Οι κατηγορούμενοι έδρασαν βιαστικά, αγνόησαν αναφορές για πολλαπλές εκτοξεύσεις πυροβόλων όπλων, εκτός σεναρίου και επέμειναν, με έλλειψη προσωπικού και εσπευσμένα να ολοκληρώσουν την ταινία».

Και οι τρεις ενάγοντες ανέφεραν ότι ήταν μάρτυρες της λάμψης από τον πυροβολισμό, καθώς και ότι υπέστησαν τραυματισμούς «από έκρηξη», από τον ήχο του όπλου μέσα στο εκκλησάκι που πυροβολούσαν.

«Η παραγωγή της ταινίας γουέστερν με όπλα απαιτούσε έναν ειδικό έμπειρο στα πυροβόλα όπλα και μια ηγεσία με γνώμονα την ασφάλεια», δήλωσε ο Τζέικομπ Βιτζιλ, δικηγόρος των εναγόντων, σε μια δήλωση στο αμερικανικό περιοδικό. «Η «Rust» δεν είχε κανένα από τα δύο. Αντίθετα, οι παραγωγοί προσέλαβαν έναν άπειρο οπλοστάσιο και έθεσαν ηγέτες με ιστορικά παραβιάσεων ασφάλειας».

Το περιοδικό People απέστειλε αίτημα για σχόλιο στον δικηγόρο του Μπάλντουιν το οποίο δεν επιστράφηκε αμέσως το βράδυ της Δευτέρας.

Στην καταγγελία αναφέρεται επίσης ότι ο Αντιέγκο προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον σκηνοθέτη Joel Souza ο οποίος τραυματίστηκε επίσης από τα πυρά του όπλου, την ώρα που η Κέρτιν παρακολουθούσε σοκαρισμένος την Χάτσινς να κρατάει την κοιλιά της.

«Η ενάγουσα έβαλε τα χέρια της στην κοιλιά της Χάτσινς, προσπαθώντας να καταλάβει γιατί πονάει και τι είχε συμβεί», αναφέρει η μήνυση.

«Καθώς το χάος συνεχιζόταν η Κέρτιν οδηγήθηκε έξω από την εκκλησία. Μόλις βγήκε έξω, κατέρρευσε από το σοκ του πυροβολισμού».

H αγωγή σημειώνει επιπλέον ότι οι ενάγοντες «αναζήτησαν ανεξάρτητα υποστήριξη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην ψυχική υγεία τους από το περιστατικό, με χαρακτηριστικά την αϋπνία, το άγχος, την κατάθλιψη αλλά και συμπτώματα διαταραχής μετατραυματικού στρες».

Άλεκ Μπάλντουιν: Δηλώνει αθώος

Ο ίδιος ο Μπάλντουιν επιμένει στην αθωότητά του καθώς την Πέμπτη δήλωσε αθώος στο πρώτο δικαστήριο της κομητείας Σάντα Φε του Νέου Μεξικού ενώ παραιτήθηκε από το δικαίωμα του να εμφανιστεί στο δικστήριο, με την πρώτη ακρόαση να ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου. Έτσι, η δικαστής, Mary Marlow Sommer, ακύρωσε την εν λόγω ακρόαση.

Η δήλωση αθωότητας του Μπάλντουιν έρχεται αφότου οι εισαγγελείς απέσυραν την ενισχυμένη κατηγορία για τα πυροβόλα όπλα που είχε αρχικά ασκηθεί εναντίον του ηθοποιού, που θα είχε ως αποτέλεσμα την υποχρεωτική φυλάκισή του για 5 χρόνια, εάν κριθεί ένοχος και καταδικαστεί για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν περί ακούσιας ανθρωποκτονίας και ενίσχυσης πυροβόλων όπλων.

Ο Μπάλντουιν αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την κατηγορία της ακούσιας ανθρωποκτονίας για τον πυροβολισμό, με την ποινή να είναι 18 μήνες φυλάκισης το μέγιστο, εάν καταδικαστεί.

Παράλληλα ο ηθοποιός αντιμετωπίζει και μία ακόμη πολιτική αγωγή από τους γονείς και την αδελφή της Χάτσινς για τον θάνατό της.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ