Τεχνολογία: Πώς μπορούν τα έξυπνα ρολόγια να βελτιώσουν την υγεία σας;


Τα έξυπνα ρολόγια έχουν γίνει ένα δημοφιλές αξεσουάρ και είναι σημαντικό να μην παραβλέπουμε τη λειτουργικότητα υγείας και ευεξίας που παρέχουν πολλά έξυπνα ρολόγια. Αυτές τις μέρες γίνονται πιο φθηνές και ενσωματώνουν περισσότερες λειτουργίες καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις επιταχύνονται. Τα έξυπνα ρολόγια συνδέονται συνήθως με τους φανατικούς της τεχνολογίας και τους λάτρεις της υγείας, αλλά οι απλοί άνθρωποι μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τη χρήση τους. Τα έξυπνα ρολόγια είναι εξαιρετικά για να παρακολουθείτε την υγεία σας, να επικοινωνείτε με την οικογένεια και πολλά άλλα. Ακολουθούν τα 10 κορυφαία χαρακτηριστικά υγείας των smartwatches.

Μετρητής βημάτων

Όταν συμμετέχετε σε καθημερινές ρουτίνες περπατήματος, η τεχνολογία wearable μετράει τα βήματά σας. Τα επιταχυνσιόμετρα και τα υψόμετρα χρησιμοποιούνται για να καθορίσουν πόσο μακριά έχετε ταξιδέψει. Αυτό είναι ένα απαραίτητο στοιχείο, ειδικά για αθλητές και πεζοπόρους. Θα μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδό σας παρακολουθώντας τα βήματα που έχετε κάνει.

Παρακολούθηση καρδιακών παλμών

Οι οθόνες καρδιάς περιλαμβάνονται στις φορητές τεχνολογίες και χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση των καρδιακών παλμών. Οι βιοαισθητήρες μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας στο δέρμα για να παρέχουν μια στιγμιαία ένδειξη του καρδιακού ρυθμού. Οι βιοαισθητήρες είναι ακόμη γνωστό ότι εντοπίζουν επερχόμενες καρδιακές προσβολές και επιτρέπουν την έγκαιρη αναγνώριση τυχόν ανωμαλιών του καρδιακού ρυθμού.

Παρατηρητής αναπνευστικού ρυθμού

Ο αναπνευστικός σας ρυθμός μπορεί επίσης να παρακολουθηθεί χρησιμοποιώντας φορητές τεχνολογίες. Αυτό σας επιτρέπει να ανιχνεύσετε τυχόν ανωμαλίες στον ρυθμό της αναπνοής σας και να προσδιορίσετε εάν χρειάζεται να κάνετε ένα διάλειμμα κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας.

Πιεσόμετρο

Τα φορητά έχουν αισθητήρες που επιτρέπουν ακριβείς μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρόμοια με μια συσκευή περιχειρίδας. Οι ασθενείς με υπέρταση ή καρδιακές παθήσεις μπορούν να χρησιμοποιούν συσκευές υγείας, όπως ένα smartwatch, για να παρακολουθούν τακτικά την αρτηριακή τους πίεση μέσω ενός προγράμματος RPM.

Μετρητής θερμίδων

Αυτή η λειτουργία εμφανίζει πόσες θερμίδες ξοδέψατε περπατώντας. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε πόσες θερμίδες καταναλώνετε κάθε μέρα. Θα μπορείτε να εντοπίσετε τυχόν διατροφικές δυσκολίες ή να παρακολουθήσετε ποιες ημέρες της εβδομάδας ήταν οι πιο υγιεινές, ελέγχοντας τη θερμιδική σας πρόσληψη. Αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για άτομα με διαβήτη, παχυσαρκία ή άλλες χρόνιες ασθένειες που συμμορφώνονται με μια συγκεκριμένη δίαιτα που συνιστάται από τους παρόχους φροντίδας.

Υπενθύμιση συναγερμού

Η τεχνολογία Wearable μπορεί να σας βοηθήσει στον καθορισμό προσωπικών στόχων φυσικής κατάστασης, καθώς και να σας πει πότε επιτυγχάνονται αυτοί οι στόχοι και πότε όχι. Ο καθορισμός στόχων με το πρόγραμμα παρακολούθησης φυσικής κατάστασης σάς δίνει αυτή την επιπλέον ώθηση για να τους επιτύχετε.

Ποιότητα ύπνου

Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε τη διάρκεια του ύπνου σας καταγράφοντας το χρονικό διάστημα που είστε ανενεργοί. Ανιχνεύει τον διακοπτόμενο ύπνο και σας ενημερώνει πότε γυρίζετε ή ξυπνάτε στη μέση της νύχτας.

Θερμοκρασία

Λόγω του COVID-19, ο αριθμός των ανθρώπων που θέλουν τα έξυπνα ρολόγια τους να μπορούν να μετρούν τη θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται. Εξαιτίας αυτού, πολλές εταιρείες εργάζονται για να το προσθέσουν στα έξυπνα ρολόγια τους.

Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ)

Το ΗΚΓ συνήθως εκτελείται σε κλινικές εγκαταστάσεις, όπως νοσοκομεία ή κλινικές, αλλά τώρα, οι ασθενείς μπορούν να κάνουν τις μετρήσεις του ΗΚΓ όποτε θέλουν και στη συνέχεια να στείλουν αυτά τα δεδομένα στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή RPM για κινητά. Το έξυπνο ρολόι της DrKumo με δυνατότητα ΗΚΓ διαθέτει ένα κουμπί ευαίσθητο στην αφή, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να κάνει μετρήσεις σε λίγα δευτερόλεπτα.

Συνδεσιμότητα

Αυτή είναι μια λειτουργία που επιτρέπει στα gadget να συνδέονται με το smartphone σας και να παρακολουθούν την πρόοδό σας με την πάροδο του χρόνου. Αν και οι βιοαισθητήρες συνδέονται άμεσα με το δέρμα, παρέχουν επίσης συνδεσιμότητα. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Bluetooth, το οποίο, αφού ενεργοποιηθεί, μπορεί να συγχρονιστεί αμέσως με μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας, δίνοντάς σας πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε όλες τις πληροφορίες σας. Το καλύτερο μέρος είναι ότι όλα θα αποθηκευτούν στην εφαρμογή και θα είναι άμεσα διαθέσιμα όποτε το χρειαστείτε. Εάν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα απομακρυσμένης παρακολούθησης ασθενών, θα μπορείτε να στείλετε τα δεδομένα σας στον γιατρό σας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ