Sexting: Βρέθηκε ότι σχετίζεται με αρνητική ψυχική υγεία


Μια νέα μελέτη έδειξε ότι το sexting σχετίζεται με την κατάθλιψη, το άγχος, τα προβλήματα ύπνου και τις ψυχαναγκαστικές σεξουαλικές συμπεριφορές. Η μελέτη δημοσιεύεται στο Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking. Το Sexting ορίζεται ως η αποστολή μιας σεξουαλικής εικόνας του εαυτού σας μέσω μηνυμάτων κειμένου. Τα μηνύματα sexting μπορούν να περιλαμβάνουν μόνο αποστολή, λήψη μόνο ή «αμοιβαία» (αποστολή και λήψη) χρήση μηνυμάτων.

Ο Nicholas C. Borgogna Ph.D., από το Texas Tech University, και οι συγγραφείς του, διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που είχαν στείλει (αλλά δεν είχαν λάβει) μόνο σεξ ανέφεραν περισσότερα προβλήματα κατάθλιψης, άγχους και ύπνου από τις άλλες ομάδες. Ανέφεραν επίσης μια πιθανή σχέση μεταξύ του sexting, της χρήσης μαριχουάνας και της καταναγκαστικής σεξουαλικής συμπεριφοράς. «Ενώ το sexting μπορεί να μην είναι απαραίτητα αιτιώδης παράγοντας αρνητικών αποτελεσμάτων ψυχικής υγείας ή χρήσης ουσιών, υπάρχει σαφώς κάποια σημαντική συνδιακύμανση», δήλωσαν οι ερευνητές.

«Πάνω από το 50% των ενηλίκων αναφέρουν ότι στέλνουν ένα sext, ενώ οι γυναίκες έχουν έως και τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να αναφέρουν ότι έχουν λάβει μη συναινετικά sexts. Ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα παραβίασης και αδεξιότητας», λέει η αρχισυντάκτρια της Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking, Brenda K. Wiederhold.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ