Τέμπη: «Τεμαχίζουν» το τρίτο βαγόνι τα διασωστικά συνεργεία


Συνεχίζονται οι εργασίες των διασωστικών συνεργείων στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη.

Σε τεμαχισμό του τρίτου βαγονιού που δεν μπόρεσαν να ανασηκώσουν ολόκληρο τα γερανοφόρα οχήματα προχωρούν σήμερα τα διασωστικά συνεργεία.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Σιώμος μιλώντας με τον Πρόεδρο των Εθελοντών Διασωστών σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε το πρωί από το συντονιστή της επιχείρησης Διάσωσης θα γίνει τεμαχισμός του βαγονιού που είναι μεγάλο και θα γίνει μετακίνηση των κομματιών, ενώ στην συνέχεια θα γίνει έλεγχος αν υπάρχουν κάποια σημάδια ανθρώπων και να μπορέσουν να αναγνωριστούν.

Τα διασωστικά συνεργεία δεν έχουν πρόσβαση για να μπορέσουν να μπουν μέσα και θα αναμένουν τον τεμαχισμό των κομματιών που στην συνέχεια θα ελεγχθούν το καθένα ξεχωριστά.

Παράλληλα οι διασώστες θα δούνε στην συνέχεια τι ακριβώς υπάρχει και κάτω από το τρίτο βαγόνι καθώς υπάρχουν κάποια άνθρωποι που είναι αγνοούμενοι και υπάρχουν κάποιοι συγγενείς που περιμένουν να ακούσουν κάποια είδηση.

Κατά την διάρκεια της έρευνας επιχείρησαν χθες 72 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 3 ομάδες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και 2 ομάδες της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, ενώ συνεχής είναι η παρουσία του Εθνικού Κέντρου ‘Αμεσης Βοήθειας.

Την ίδια ώρα, οι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας έχουν φτάσει τους 42. Παράλληλα συνεχίστηκε, μέχρι αργά χθες, και η ταυτοποίηση των σορών από τους συγγενείς τους, στο Γενικό Νοσοκομείο με τη διαδικασία της λήψης DNA, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών αργότερα κατευθύνθηκαν προς τα ξενοδοχεία που έχουν διατεθεί για να τους φιλοξενήσουν.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ