Τέμπη: Φοιτητής συγκλονίζει με την μαρτυρία του – Από το Καρναβάλι της Πάτρας στο μοιραίο βαγόνι


Τέμπη: Ένας φοιτητής βρέθηκε στην Πάτρα με την παρέα του και έζησε για πρώτη φορά από κοντά το Καρναβάλι βρισκόταν στο βαγόνι Νο 6 του μοιραίου επιβατικού τρένου, που συγκρούστηκε με άλλο εμπορικό.

Ένα από τα μεγαλύτερα δυστυχήματα γράφτηκε στην ιστορία της χώρας μας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» η οποία βρέθηκε έξω από τη Λάρισα, εκεί που συγκρούστηκαν, η μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία και το εμπορικό τρένο, σε μια τραγωδία που βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη χώρα και τον ελληνισμό.

Στην εφημερίδα μίλησε ο Αγγελος Τσιαμούρας, μόλις 18 ετών, φοιτητής Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη που ταξίδευε με το μοιραίο τρένο. Το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Πάτρα με την παρέα του και έζησε για πρώτη φορά από κοντά το Καρναβάλι. Η μοίρα, τον έφερε αντιμέτωπο με τον θάνατο. Βρισκόταν στο βαγόνι Νο 6 του μοιραίου επιβατικού τρένου, που συγκρούστηκε με άλλο εμπορικό.

«Νιώσαμε τρία ταρακουνήματα, το ένα πιο ασθενές σε σχέση με το άλλο κι αμέσως καταλάβαμε σε τι κίνδυνο βρισκόμασταν», είπε και πρόσθεσε: «Δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο, πέρα από το ότι έπρεπε να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου. Μαζί με τον φίλο μου Γιώργο τρέξαμε στα βαγόνια 3 και 4 για να σώσουμε, όσο το δυνατόν, περισσότερο κόσμο και καταφέραμε μαζί με τους διασώστες να βγάλουμε 16 άτομα. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι έπρεπε να σώσω ακόμη ένα άτομο. Τίποτα άλλο! Η αδρεναλίνη είχε χτυπήσει κόκκινο. Στο βαγόνι Νο 3 είδαμε πολλούς νεκρούς. Δεν μπορούσες να κάνεις, δυστυχώς, πολλά πράγματα. Η φωτιά είχε επεκταθεί. Το βαγόνι Νο 1 διαλύθηκε αμέσως, το βαγόνι Νο 2 καταστράφηκε από τη φωτιά. Δεν είμαι ήρωας, μη με αποκαλείτε έτσι. Εκανα απλά το καθήκον μου, έναντι των συνανθρώπων μου. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών. Ελπίζω η Πολιτεία, πλέον, ν ‘ αναλάβει τις ευθύνες της, για να μην επαναληφθούν παρόμοιες τραγωδίες και στο μέλλον».

peloponisos.jpg
O φοιτητής, Άγγελος Τσιαμούρας.pelop

Ένας νεαρός άνδρας, που υπηρετεί στις Ειδικές Δυνάμεις και πρόλαβε να κατέβει από το μοιραίο τρένο του θανάτου, στη Λάρισα, πριν συμβεί η τραγωδία μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος». Υπηρετεί τη θητεία του στην Κω και επέστρεψε με άδεια στην ιδιαίτερη πατρίδα του, με αποτέλεσμα να επιβιβαστεί στην Αθήνα, στην αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε. Για καλή του τύχη πρόλαβε και αποβιβάστηκε στη Λάρισα και γλύτωσε έτσι την τραγωδία που ενδεχομένως να του στοίχιζε και την ίδια του τη ζωή.

«Κάποιος άγιος με προστάτευσε. Αυτό που συνέβη είναι τρομερό. Οσο σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να με πάρει ο ύπνος στο τρένο και να είμαι μέσα όταν συνέβη η πρόσκρουση, πραγματικά σοκάρομαι. Είναι τρομερό, εν έτει 2023, να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τόσες αθώες ζωές να χάνονται μ’ αυτόν τον τρόπο κι ενώ η τεχνολογία έχει προχωρήσει. Είναι τραγικό», είπε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ