Τραγωδία στα Τέμπη: Εκδόθηκαν τα δύο πρώτα πιστοποιητικά θανάτου των θυμάτων


Τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος εκδόθηκαν σήμερα από τον δήμο Τεμπών

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γ. Μανώλης σημείωσε ότι ο δήμος εμπλέκεται στην όλη διαδικασία με την έκδοση των πιστοποιητικών.

“Ηδη οι υπηρεσίες μας έχουν εκδώσει τα δύο πρώτα πιστοποιητικά θανάτου, με τα οποία οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορέσουν να παραλάβουν τις σωρούς των δικών τους ανθρώπων από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας”, εξήγησε ο κ. Μανώλης.

Οι σχετικές διαδικασίες θα προχωρήσουν μέσω του δήμου Τεμπών μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης και των υπόλοιπων θυμάτων με την μέθοδο του DNA  από τις αρμόδιες αρχές.

Ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση μέσω DNA

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί το δύσκολο έργο της ταυτοποίησης των σορών των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, οι οποίες έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Μέχρι χθες, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, είχαν πραγματοποιηθεί 24 ταυτοποιήσεις σορών, 20 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA, 2 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων και 2 μόνο με τη μέθοδο ανάλυσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Υπενθυμίζεται πως όλες οι σοροί ταυτοποιούνται με τη μέθοδο DNA. Για τη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης έχουν ληφθεί 55 δείγματα DNA από τις σορούς και 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών, καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη. Η διαδικασία γίνεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, κατά προτεραιότητα- προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η επώδυνη διαδικασία.

Από χθες αργά το απόγευμα άρχισαν να ενημερώνονται οι πρώτοι συγγενείς των θυμάτων για τα αποτελέσματα της ταυτοποίησης. Οι συγγενείς των θυμάτων όταν ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση ενημερώνονται από τον Επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛ.ΑΣ. και τον ειδικό ψυχολόγο της Αστυνομίας και θα προχωρά η διαδικασία παραλαβής της σορού


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ